avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor urgent: imputare obiecte de inventar!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor urgent: imputare obiecte de inventar!!

Buna ziua!

Am o problema: in urma unei inventarieri la obiecte si echipamente de protectie, am constatat ca unui angajat ii lipseste un obiect, in valoare de 17 lei. A fost de acord sa-l plateasca...spuneti-mi care este modalitatea legala de a=i retine din salariu? sau cum sa procedez in acest caz?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:07, 5 August 2009
Recuperarea sumei respective o veti face prin intocmirea unei dispozitii de incasare la care atasati angajamentul de plata.
Societatea nu va opera retinerea sumei din drepturile salariale cuvenite angajatului in cauza.
juridic dana a scris:

Recuperarea sumei respective o veti face prin intocmirea unei dispozitii de incasare la care atasati angajamentul de plata.
Societatea nu va opera retinerea sumei din drepturile salariale cuvenite angajatului in cauza.

Dar din ce va opera societatea retinerea sumei ? :hm:
juridic dana a scris:

Dar din ce va opera societatea retinerea sumei ?

Eu ma gandeam la varianta in care salariatului i se acorda in intregime salariul aferent iar acesta, la randul lui, depune la casierie suma in cauza cu titlu de ...."restituire sume"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri salariu mnd mnd Buna ziua, In CCM al firmei la care lucrez este stipulat ca \\\'\\\'angajatorul isi rezerva dreptul de a acorda anumite facilitati si avantaje salariatilor in ... (vezi toată discuția)
Retinere salariu floringherasim floringherasim Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema: am fost angajat in perioada septembrie 2010-octombrie 2010 ca reprezentant vanzari la o societate. In primul ... (vezi toată discuția)
Inventar, decizie de imputare Tania  D Tania D suntem o firma de retail si in urma cu putin timp am facut un inventar in urma caruia s-a constat un minus, intrebarea este cum se poate face imputarea acelui ... (vezi toată discuția)