avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... minuta nesemnata de judecator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

minuta nesemnata de judecator

Am primit o minuta a sedintei camerei de consiliu a judecatorului de camera preliminara care este semnata doar de grefier prin care mi se respinge plangerea formulata impotriva ordonantei procurorului. Presupun ca hotararea care este si definitiva devine nula din ce-am citit. Cai de atac? Opinii?
Cel mai recent răspuns: SerbanMariusRow , utilizator 15:40, 21 Februarie 2017
O minuta cand devine minuta?... Dupa redactare si semnare.

Articolul 400
Minuta
(1) Rezultatul deliberării se consemnează într-o minută, care trebuie să aibă
conţinutul prevăzut pentru dispozitivul hotărârii. Minuta se semnează de membrii
completului de judecată...

Articolul 407
Comunicarea hotărârii
(1) După pronunţare, o copie a minutei hotărârii se comunică procurorului, părţilor,
persoanei vătămate şi...

In discutie avem art 400 (1) si art 407 (1), dupa pronuntare o copie a minutei hotararii se comunica partilor moment in care minuta este sau ar trebui sa fie semnata de judecator conform art 400. Etapele in timp ale procedurii sunt: ...deliberarea, redactarea minutei, semnarea ei, pronuntarea, comunicarea... Deci partilor li se comunica in copie minuta in forma semnata, fara semnatura aceasta nu are valoare juridica.

Presupunand ca argumentele mele sunt adevarate care ar fi caile de atac?


Nu vi s-a produs oricum nici o vatamare, incheierea este definitiva, nu are cale de atac, eu nu vad solutie, poate vede altcineva si va raspunde.
Buna ziua,

Daca am primit la domiciliu redactarea hotararii sentintei dintr-o cerere de revizuire, dupa care la dosar am descoperit ca minuta lipseste cu desavarsire ce este de facut ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotărâre proces penal ionuthalici ionuthalici Buna ziua. Am avut un proces pe art 336, conducere sub influența alcoolului. Ieri am avut termen de pronunțare și instanta a dat soluția prin hotărâre cu ... (vezi toată discuția)
Formulare cerere pentru eliberare hotarare si achitare taxa de timbru, dupa noul cod de procedura penala oanaportar oanaportar In urma judecarii unui proces proces penal judecatoria a emis o hotarare judecatoreasca. Va rog sa imi spuneti daca dupa Noul Cod de Procedura penala ... (vezi toată discuția)
cand se fixeaza termenul de judecata dupa declararea apelului- hotarare necomunicata mezgageza mezgageza am fost condamnat in iunie,am declarat apel si inca nu am primit termen......pe site am vazut ca in alte dosare au facut apel dupa mine (deci in iulie si ... (vezi toată discuția)