avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abandonul de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abandonul de familie

as vrea sa stiu dupa cat timp sotul/sotia poate fi dat in judecata pe motiv ca a abandonat familia. Mentionez ca sotul e plecat in strainatate din decembrie, si nu se intereseaza de familia lui in nici un fel. Avem un copil de 6 luni si nici nu sunasa vada ce face. De bani nici nu mai vorbim, cu toate ca munceste .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:39, 22 Februarie 2016
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;

Parchetul, prin doctrina, a inteles ca legea nu prevede nimic fata de valoarea unei obligatii de intretinere DECAT cand o instanta se pronunta asupra cuantumului ei.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Speram sa dati citate din doctrina sau spete pentru a va argumenta raspunsul.

bodhisattva, utilizator
Pai ptr ce sa va dau eu asa ceva? Fie ma credeti pe cuvant (daca nu ati inteles argumentatia), fie aflati din propria experienta. Depinde ce va e mai convenabil.
ContSters257745, utilizator
:oops:
@shomo, dacă nu puteți argumenta, nu mai postați ca nu sunteți obligat sa răspundeți cuiva. Răspunsurile trebuie să aducă un plus de valoare discuției. Nu e un argument faptul ca ziceți ca legea prevede sau prin parchetul a înțeles ca..pt ca dvs nu sunteti parchetul și unii nu va cred nici pe cuvant.
O sa mut subiectul la drept penal, poate găsim pe cineva care sa știe sa raspunda argumentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita!!! cosminache123 cosminache123 Buna seara, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pt a recupera pensia alimentara a copilului, care nu a fost platita de 1 an si 9 luni. Astept ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ada2015 ada2015 fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)