as vrea sa stiu dupa cat timp sotul/sotia poate fi dat in judecata pe motiv ca a abandonat familia. Mentionez ca sotul e plecat in strainatate din decembrie, si nu se intereseaza de familia lui in nici un fel. Avem un copil de 6 luni si nici nu sunasa vada ce face. De bani nici nu mai vorbim, cu toate ca munceste .
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
Parchetul, prin doctrina, a inteles ca legea nu prevede nimic fata de valoarea unei obligatii de intretinere DECAT cand o instanta se pronunta asupra cuantumului ei.
Pai ptr ce sa va dau eu asa ceva? Fie ma credeti pe cuvant (daca nu ati inteles argumentatia), fie aflati din propria experienta. Depinde ce va e mai convenabil.
:oops:
@shomo, dacă nu puteți argumenta, nu mai postați ca nu sunteți obligat sa răspundeți cuiva. Răspunsurile trebuie să aducă un plus de valoare discuției. Nu e un argument faptul ca ziceți ca legea prevede sau prin parchetul a înțeles ca..pt ca dvs nu sunteti parchetul și unii nu va cred nici pe cuvant.
O sa mut subiectul la drept penal, poate găsim pe cineva care sa știe sa raspunda argumentat.
Nelamuri sentinta
VintilaC
In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
ada2015
fostul sot nu a platit niciodata pensie alimentara, suntem divortati de trei ani, politia nu ma poate ajuta deoarece el e plecat din tara. ce pot sa fac? (vezi toată discuția)