buna ziua.Va scriu in legatura cu urmatoarea problema.Socrul.meu a ,murit in urma cu 10 ani soacra-mea ramanand sigura intr-un apartament cu 2 camereEiau avut impreuna 2 fete,una avand 2 copii[cumnata ].iar cealanta unul.singur.unul din cei doi nepotii dupa decesul socrului vazand locul liber a manifestat o iubire fara precedent fata de soacra-mea si la indemnul cumnatului sa mutat in apartament fara a avea un angajament legal oferindu-se a avea grije de soacra in speranta ca aceasta nu o sa aiba zile prea multe din pacate pentru el realitatea a fost alta precizez ca soacra-mea are 82 de ani un certificat de handicap fiind aproape oarba dar merge pe picioare nepotul trebuind sa-i asigure o farfurie de mancare si o cana de apa din pensia totala a soacra mi de22 mil,medicamentele necesare fiind asigurate de sotia mea.Conditiile de trai. tot apartamentul este plin de mucegai eu zugravindu- l in urma cu 3 ani deoarece nepotul a izolat numai suprafata aferenta camerei lui.intre timp casatorindu-se si avind un copil de 3 ani locuind totii intr-un dormitor,problema este in felul urmator cand sa mutat in casa nu a avut acceptul tuturor mostenitorilor legali nu a justificat fata de nimeni bani incasati din pensia soacra-mi nu a platit chirie si nici utilitati iar supravegherea si ingrijirea precum si conditiile sunt defectuase.acum a pus presiune pe soacra-mea sa o determine pe nevasta-mea spre ai da semnatura ca renunta la dreptul legal asupra casei.Intrebarea mea este ce se poate face intr-un astfel de caz?
Sotia dvs nu poate fi obligata sa semneze , sa renunte la cota/parte din mostenirea dupa tatal sau. Ba poate cere chiar iesirea din indiviziune si sulta. Respectiv sa primeasca bani pt partea sa.