avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli apartament nelocuit

Buna ziua,
Un proprietar al asociatiei noastre a mostenit apartamentul de la sora lui. El locuieste
in alt judet dar vine in fiecare luna in bloc, foloseste liftul, are consum apa,gunoi etc.,dar refuza sa fie trecuta o persoana in lista de intretinere pe motiv ca el se incadreaza in cele 15 zile ale unei luni calendaristice si este scutit de la plata acestora.Nimeni nu urmareste daca el sta una, 15 zile sau mai multe.Uneori mai vine cu fiul sau sotia.Eu stiam ca cele 15 zile se aplica unui sau unor musafiri care se incadreaza in acest termen si nu proprietarului.Imi puteti spune cum este legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:58, 22 Februarie 2016
Acum, legea spune 15 zile. Si pe baza de proprie declaratie. Deci e corect.
Daca nu locuieste mai mult de 15 zile, nu puteti sa-l treceti la intretinere.
Şi cum se calculează cele 15 zile, cine poate verifica dacă şi cine louieşte acolo ?
Apropo, se calculează 15 zile fără a conta dacă sunt consecutive ?
Logica absentei din condominiu este ca nu consuma.
A impune ca aceasta lipsa de consum sa fie "consecutiva" nu are nicio noima si e prosteasca de-a binelea.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
elga50, moderator
adrianpetrea a scris:
El locuieste in alt judet dar vine in fiecare luna in bloc, foloseste liftul, are consum apa,gunoi etc.,dar refuza sa fie trecuta o persoana in lista de intretinere

Are dreptate daca nu locuieste mai mult de 15 zile intr-o luna. Are dreptate sa nu fie trecut la chltuielile ce se repartizeaza pe numar de persoane.
Dar este obligat sa plateasca intretinerea liftului, apa consumata, cheltuielile de curatenie, toate cheltuielile administartive, cheltuielile cu personalul (indemnizatii, salarii), reparatiile, s.a.m.d. Adica tot ce nu se repartizeaza pe numar de persoane asa cum prevede HG 1588/2007. Cititi si vedeti cum e legal.

Alte discuții în legătură

Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata intretinerii pe perioada vacantei de 21 de zile CameliaBadea CameliaBadea Buna ziua, De Craciun am fost in vacanta impreuna cu sotul. Acasa nu a ramas nimeni timp de 21 de zile. Stiu ca legea permite in asemenea cazuri o scutire ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)