avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli apartament nelocuit

Buna ziua,
Un proprietar al asociatiei noastre a mostenit apartamentul de la sora lui. El locuieste
in alt judet dar vine in fiecare luna in bloc, foloseste liftul, are consum apa,gunoi etc.,dar refuza sa fie trecuta o persoana in lista de intretinere pe motiv ca el se incadreaza in cele 15 zile ale unei luni calendaristice si este scutit de la plata acestora.Nimeni nu urmareste daca el sta una, 15 zile sau mai multe.Uneori mai vine cu fiul sau sotia.Eu stiam ca cele 15 zile se aplica unui sau unor musafiri care se incadreaza in acest termen si nu proprietarului.Imi puteti spune cum este legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:58, 22 Februarie 2016
elga50 a scris:

Logica absentei din condominiu este ca nu consuma.
A impune ca aceasta lipsa de consum sa fie "consecutiva" nu are nicio noima si e prosteasca de-a binelea.

Nu s-a referit nimeni la consumul de apă, când s-a întrebat dacă acele 15 zile calculate pentru scutirea de la Întreţinere trebuie să fie consecutive, ci era o întrebare generală.
Eu cred că nu trebuie să lipseşti 15 zile consecutive pentru a fi scutit de la plată - nu sunt în temă cu subiectul ăsta şi de-asta am întrebat !
Dar e o mare problemă - cum stabileşti că acea persoană a lipsit 15 zile, doar nu stau toţi să spioneze acea familie.
Dar dacă descoperă că vine des la apartament, cum stabileşti lipsa, calculezi câte ore stă acasă, să iasă ziua la socoteală, adunând numărul de ore ?
Sunt persoane care au un program de lucru flexibil. Acestea stiu dinainte cate zile vor lipsi, fiind plecati din apartament, asa incat pot declara lucrul acesta dinainte sau chiar in luna in care au lipsit, dat fiind faptul ca listele de intretinere se vor face peste o luna.
Si mai sunt situatii in care locatarii vin si pleaca din apartament in grupuri de cate 3-4 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta de vacanta - ra carmenbucur carmenbucur Titlu : Locuinta de vacanta - care sunt cheltuielile corecte de achitat ??? Am o locuinta de vacanta, o garsoniera la munte, dar acolo ajung destul de ... (vezi toată discuția)
Scutire de la plata intretinerii pe perioada vacantei de 21 de zile CameliaBadea CameliaBadea Buna ziua, De Craciun am fost in vacanta impreuna cu sotul. Acasa nu a ramas nimeni timp de 21 de zile. Stiu ca legea permite in asemenea cazuri o scutire ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile comune ale locatarilor unei scari de bloc AdaZdravescu AdaZdravescu Buna ziua,va rog sa mi spuneti,exista o lege care prevede ca un proprietar care locuieste mai putin de 10 zile intr o luna in apartament,este scutit de la ... (vezi toată discuția)