avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stimulent financiar pentru angajarea studentilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stimulent financiar pentru angajarea studentilor

Buna ziua,

Daca angajez studenti cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata, nu numai pe perioada vacantelor beneficiez de acel stimulent de 50% pana cand acestia isi termina facultatea sau doar pe cele 2 luni de vacanta?

Multumesc,

Mariana
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:18, 4 August 2009




Lege nr. 72/2007
din 26/03/2007


privind stimularea încadrării în muncă a elevilor şi studenţilor

Art. 1. - Angajatorul care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
Art. 2. - Stimulentul financiar se acordă la cererea angajatorului din bugetul asigurărilor pentru şomaj.
Art. 3. - Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar prevăzut la art. 1 este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic[/b].
Art. 4. - Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat conform art. 1 şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.
Art. 5. - Prezenta lege intră în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Art. 6. - În termen de 30 de zile de la publicarea prezentei legi, Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării vor supune aprobării, prin hotărâre a Guvernului, normele metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi.
De subventii pentru angajarea absolventilor pe durata nedeterminata ati putea beneficia, in conditiile legii 76/2002.

Pe studenti ii puteti angaja pe ce perioada doriti dar subventia o primiti limitat cf legii 72, pe maxim 60 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani idroidsq idroidsq Buna ziua, Am o sala de jocuri playstation 4 / PC as vrea sa angajez pe timp de vara elevi si as vrea sa stiu care sunt beneficiile. Unii spun ca nu se ... (vezi toată discuția)
Angajare studenti vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot fi angajati studentii si de ce facilitati beneficiaza angajatorii in aceste cazuri? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Angajare minori in perioada vacantei 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d SC poate angaja pe perioada vacantei elevi intre 15-18 ani? In ce conditii? (vezi toată discuția)