va rog ajutati-ma
sunt asociat intr-o firma cu inca o persoana 50-50 amandoi administratori
de 1 an de zile am convenit sa ne despartim urmand ca el sa isi faca alta firma si sa isi mute intreaga activitate pe firma noua (firma actuala urmand sa o inchidem)
acum vine intrebarea : el de anul trecut nu a mai platit nimic la finante conturile firmei au fost poprite ... ce pot eu sa fac acum sa nu mai taraganez?
Cerere in instanta pentru dizolvare societate, motivata in fapt ca "asa nu se mai poate" si motivata in drept pe Art. 227 alin. (1) lit. e) Legea nr. 31/1990, si gata, s-a rezolvat!
Datoriile sunt adunate in ultimul an cand de firma s-a ocupat doar el. In tot acest timp incasarile firmei au ramas doar la el.
Intrebarea fireasca este in instanta as putea obtine ca el sa plateasca datoriile?
Posibil. Daca ati facut opozitie la actele lui de administrare sau daca i-ati conferit in mod legal puteri depline de administrare si daca ati respectat cerintele de publicitate, ceea ce nu cred ca s-a intamplat, cel putin din modul cum puneti intrebarile.
Raspunsul final ar fi: veti plati datoriile in solidar, adica impreuna.
Dizolvare firma
Z.A.G.
Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)