avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... persoane cu handicap gr II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

persoane cu handicap gr II

Buna ziua,

Am rasfoit unele comentarii ale dvs. pe avocat.net si as dori sa-mi spuneti,daca se poate, daca la calcularea punctului final de pensie,pt. persoane cu dezabilitati,valoarea stagiului de cotizare ( ce se pune la numitor fractiei) este de 23,4 de ani,adica conform legii persoana cu dezabilitati gr. II,sau se pune 35 de ani cit se pune la celelalte persoane normale.

Persoana in speta indeplineste conditii de cotizatie si virsta conf. legii persoanelor cu dezabilitati.





Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2016
mateescuconstantin, utilizator
Cel mai recent răspuns: mateescuconstantin , utilizator 07:11, 23 Februarie 2016
Daca se incadreaza aici:


Legea 263/2010

ART. 58
Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat beneficiaza de reducerea varstelor standard de pensionare prevazute in anexa nr. 5, in functie de gradul de handicap, dupa cum urmeaza:

b) cu 10 ani, in situatia asiguratilor cu handicap accentuat, daca au realizat, in conditiile handicapului preexistent calitatii de asigurat, cel putin doua treimi din stagiul complet de cotizare;


atunci stagiul complet la care se va raporta punctajul mediu anual va fi de 23,3333 ani(23 de ani si 4 luni).
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie wilson65 wilson65 doresc sa aflu daca reducerea varstei de pensionare pentru persoane cu handicap se poate cumula cu reducerea pentru activitate desfasurata in gr 1 si gr 2 de ... (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual pentru pensia de invaliditate in conditiile art 58 din legea nr. 263/2010 iolanda2004 iolanda2004 conf Art. 58. — Persoanele care au realizat un stagiu de cotizare în condiții de handicap preexistent calității de asigurat beneficiază ... (vezi toată discuția)
Stagiul complet de cotizare constantin2014 constantin2014 Care este stagiul complet de cotizare la pensionare pentru un barbat incadrat in gr.2 de handicap,care beneficiaza de prevederile art.58 lit.b din Legea ... (vezi toată discuția)