avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de contestare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de contestare

Buna seara ,va rog sa ma lamureasca cineva -care este termenul de contestare in istanta la o suspenadare a executarii silite emise de un executor ,,in baza caror ART.din NCPC se face contestatia in istanta ? ,atunci cand este vorba de un creditor . multumesc mult cu respect
Cel mai recent răspuns: zllatan , utilizator 23:14, 22 Februarie 2016
Articolul 715 Cod procedura civila
Termene
(1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când:
1. contestatorul a luat cunoştinţă de actul de executare pe care-l contestă;
2. cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit;
3. debitorul care contestă executarea însăşi a primit încheierea de încuviinţare a executării sau somaţia ori de la data când a luat cunoştinţă de primul act de executare, în cazurile în care nu a primit încheierea de încuviinţare a executării şi nici somaţia sau executarea se face fără somaţie.
(2) Contestaţia împotriva încheierilor executorului judecătoresc, în cazurile în care acestea nu sunt, potrivit legii, definitive, se poate face în termen de 15 zile de la comunicare.
(3) Contestaţia privind lămurirea înţelesului, întinderii sau aplicării titlului executoriu se poate face oricând înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a obţine executarea silită.
(4) Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia prin care o terţă persoană pretinde că are un drept de proprietate sau un alt drept real asupra bunului urmărit poate fi introdusă în tot cursul executării silite, dar nu mai târziu de 15 zile de la efectuarea vânzării ori de la data predării silite a bunului.
(5) Neintroducerea contestaţiei în termenul prevăzut la alin. (4) nu îl împiedică pe cel de-al treilea să îşi realizeze dreptul pe calea unei cereri separate, în condiţiile legii, sub rezerva drepturilor definitiv dobândite de către terţii adjudecatari în cadrul vânzării silite a bunurilor urmărite.

Contestatia la executare: art. 712 si urm. C.pr.civ.
V amultumesc mult cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac echinacee echinacee Buna ziua! daca intr-o incuviintare executare silita,se mentioneaza,,fara cale de atac,, nu mai am posibilitatea de a depune contesteatie la executare? (vezi toată discuția)
Contestație la executare Eurodc Eurodc In cele de urma am primit si actele prin care sunt anunțat ca mi sa pus poprire pe salariu ,menționez ca instanță a decis in favoarea creditorului suma de ... (vezi toată discuția)
Executare silita dragosuilie1960 dragosuilie1960 buna ziua pe data de 23 09 2014 sa dat sentinta de tribunalul sectorului 1 privind admiterea executarii silite cum pot afla numele si adresa executorului ... (vezi toată discuția)