avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare in fata magazinelor !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare in fata magazinelor !

Am un magazin situat pe o cale de acces de cca 4m si, am mereu discutii cu anumite persoane care parcheaza in fata magazinului desi, exista parcare in apropiere. Parca am citit undeva ca nu ai voie sa parchezi in fata magazinelor,institutii,fabrici etc. Stie cineva despre care text de lege e vorba ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:44, 5 August 2009
Art. 143 ROUG 195. – Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor:

a) în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;

b) în zona de acţiune a indicatorului cu semnificaţia „Staţionarea interzisă” şi a marcajului cu semnificaţia de interzicere a staţionării;

c) pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 m;

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;

e) în pante şi în rampe;

f) în locul unde este instalat indicatorul cu semnificaţia „Staţionare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, sau indicatorul cu semnificaţia „Zona de staţionare cu durată limitată” peste durata stabilită.

Deci, daca nu exista o cale de acces pe proprietate dinspre drumul public si deasemenea nici o restrictie semnalizata ca atare nu prea aveti ce face, asta cf. legii.
Parcarea in fata magazinelor , institutiilor sau fabricilor este interzisa doar daca sunt incalcate dispozitiile codului rutier sau daca prin hotarare a consiliului local se interzice acest lucru.
In rest.....trebuie sa intelegi si prprietarii masinilor ca sunt foarte putine locuri de parcare si fiecare se descurca cum poate.
Din cate am inteles din postul utilizatorului PaulBogdan calea de acces unde se face parcarea in fata magazinului are cca 4 m, iar in textul legislativ redat mai sus, la litera c) se mentioneaza ca stationarea voluntara a vehiculelor este interziza pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m...deci este interzis!
ADRIANA PRICOPE a scris:

Din cate am inteles din postul utilizatorului PaulBogdan calea de acces unde se face parcarea in fata magazinului are cca 4 m, iar in textul legislativ redat mai sus, la litera c) se mentioneaza ca stationarea voluntara a vehiculelor este interziza pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m...deci este interzis!


Da, e corect ! Mai mult, exista parcare in apropiere...!
heiii....una este cale de acces si una este drum public cu o latime mai mica de 6 m. Sa nu facem confuzie.
Este ilegal ca masina parcata sa blocheze calea de acces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Interzisa oprirea in fata garajului ? Pilu Pilu Buna ziua, mi-e putin jena sa intreb dar n-am ce face. Am un garaj si se intampla uneori sa-mi blocheze iesirea sau intrarea. Stiu ca e interzis de lege asa ... (vezi toată discuția)
Parcare/drept libera circulatie Cristian 77 Cristian 77 Buna ziua, Q1: Ce se poate intampla dpdv legal daca parchez masina pe strada (domeniu public) in fata unui garaj asimilat unei locuinte (cei care si-au ... (vezi toată discuția)