avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale deschidere cont capital social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

deschidere cont capital social

Buna seara.
Am o speta cu 2 PJ care sunt asociati la constuirea unei noi societati comerciale-SRL. Cei doi asociati PJ nu vor sa deschida contul special de consemnare pe numele acestora (distinct pe fiecare asociat) ci direct pe firma care este in curs de constituire.Ei au redactat un PV prin care desemneaza o PF (viitor admnistrator al firmei) sa deschida contul (dar nu pe numele admnistratorului ci direct de firma care urmeaza a se infiinta). Acum potrivit legii 31/1990 consemnarea se face pe numele asociatilor dar intrebarea mea este contul special de consemnare pe numele cui se deschide(cine este titular de cont) avand in vedere ca asociatii sunt 2 PJ care nu vor sa deschida contul pe numele lor? Se poate deschide direct pe firma in curs de constituire daca ea juridic nu exista, nu a dobandit personalitate juridica si nu are CUI?
Multumesc frumos pentru ajutor.
Cu consideratie
Cel mai recent răspuns: S.C. EXPERT EVAL SOLUTIONS S.R.L. , Contabil 09:15, 24 Februarie 2016
Contul in care se varsa capitalul social(daca am inteles bine) este un cont al persoanei juridice care se infiinteaza. Nu este un cont adeschis pe numele asociatilor. Este un cont al persoanei juridice nou infiintate care se anuleaza iar soldurile se vireaza in viitorul cont curent dupa ce societatea este infiintata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)