avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea tutelei exclusive in tutela comuna

Buna,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,se poate schimba tutela exclusiva in tutela comuna?
Am avut o relatie de concubinaj de 3 ani din care a rezultat o fetita,ne-am despartit si datorita imprejurarilor si problemelor de sanarate care le aveam atuncea tatal fetitei a castigat tutela exclusiva a fetei,nu am nici macar ore de vizita,pt ca nu am.stiut ca trebuie sa cer asa ceva.
Este aproape un an de cand are el tutela exclusiva si datorita faptului ca nu am un program de vizita imi vad fetita f rar si cand vrea el,as dorii sa ma implic mai mult,sa-mi petrec mai mult timp cu fetita mea care acum are 2 ani.Cum pot obtine tutela comuna?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:02, 24 Februarie 2016
Prin cerere la instanta și prin dovedirea faptului ca s-au schimbat împrejurările care au stat la baza hotararii pe care a aveți în prezent.
Cum nu va înțelegeți oricum în privința vizitei, va trebui sa cereți și un program de relații cu minorul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Pai ce ati cerut dvoastra, efectiv, in procesul in care I S-A ATRIBUIT minorul tatalui? Autoritate comuna nu ati cerut (ptr ca vi s-ar fi dat fara discutii daca nu erau motive evidente de a va fi limitata puterea de decizie privind minorul), drept de legaturi nu ati cerut.... Ati fost obligata la o pensie de intretinere, pesemne. Ati achitat-o?
Ati participat la acel proces prin prezenta efectiva la sedintele de judecata? Ati depus vreo aparare prin intampinare? Apararile dvoastra au fost luate in seama de instanta si, cu toate astea, minorul a fost incredintat tatalui?
nu mi s-a pus nici o pensie de intretinere,deci nu platesc nimic,am contribuit cu ce am stiut ca-i lipseste fetitei,dar nu cu bani efectiv.Din pacate la proces nu m-am prezentat,oarecum asa a fost intelegerea intre mine si tatal fetei ca ii las tutela exclusiva lui si pot vizita fata oricand,insa nu a fost chiar asa.In intampinare am scris doar ca sunt de acord cu actiunea lui si nu ma opun.
Problema este urmatoarea,nu-mi permit un avocat,cum.as putea formula aceasta cerere,ma puteti ajuta?
Multumesc frumos pt raspunsuri
Pai dupa cum ati primit raspunsul dnei gi jane, ptr a castiga ceva (respectiv a se schimba prima hotarare) tre sa dovediti ca au aparut elemente noi, in interesul minorului.
Data fiind lipsa oricarei prestatii a dvoastra la procesul de incredintare sau, ma rog, ca ati agreat actiunea tatalui, e o greseala pe care va trebui sa v-o asumati. Din cate inteleg, tatal va permite accesul la copil. Folositi-l, asa cum e si nu cereti acum mai mult decat ati dat.
Mie mi se pare ciudat ca nu ati fost obligata la intretinere, strict dpdv tehnic. E bine sa stiti ca un tata care s-ar fi manifestat ca dvoastra ar fi fost obligat macar la 25% din salariul minim pe economie.

Din cate am reusit sa inteleg, puteti face cererea. Dar nu-i vad vreo shansa, dcat ca noua instanta s-ar autosesiza sau din reconventionala tatalui, si sa va oblige la o pensie.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Admin, administrator
Nu este o problema sa platesc pensie pt fetita mea,mi se pare si corect,nu e vorba aici de ceea ce vreau eu si doar eu ca asa m-am trezit acuma,ci de faptul ca acest copil are dreptul de a-si petrece timpul cu ambii parinti chiar daca ei nu mai sunt impreuna.Stiu ca ma condamnati pt prostia mea,o regret si eu,nu as vrea sa intru in detalii personale,atat va pot spune ca in momentul procesului eram diagnosticata cu leucemie si am.considerat ca daca va fi sa mor sa ramana tutela exclusiva tatalui.
Daca spune-ti ca nu am sanse la tutela comuna,macar pot sa cer ore de vizita sau nici asta nu am sanse?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele nu se ocupă de fată Radu Anca Radu Anca Bună ziua. Am o fetiță de 1 an și jumătate cu un individ. Acesta nea părăsit când fetita avea doar 3 luni. În această perioadă el a cautat sa vadă ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor - acordul tatalui e necesar? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, am o nedumerire pe care nu am reusit sa o rezolv studiind vreo lege in privinta aceasta si anume: - minorului i s-a stabilit domiciliul la mama, ... (vezi toată discuția)