avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii-cine semneaza
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii-cine semneaza

Lucrez intr-o institutie publica de aparare si ordine publica, ca si Sef compartiment achizitii. Institutia este implicata intr-un proiect cu fonduri europene si are o echipa de proiect in acest sens.
Intrebarea mea este daca este legal ca eu sa semnez referatele de necesitate intocmite si notele de evaluare a ofertel.(Acestea sunt intocmite de contabilul sef al institutiei,acasta fiind cooptat in proiect). Mentionez ca echipa de proiect nu si-a prevazut achizitor, dar nici eu nu sunt implicat sub nici o forma in acel proiect.
Cel mai recent răspuns: mihaela_faxmedia , utilizator 09:33, 26 Februarie 2016
Chiar daca nu are specialist de achizitii publice platit in echipa de implementare proiect, sunteti persoana cea mai potrivita sa va implicati in realizarea achizitiilor. Contabilul sef al institutiei probabil este responsabil/manager financiar si are in atributii realizarea situatiilor financiar contabile aferente proiectului.
Cel mai bine cititi Dosarul meu - acolo sunt mentionate persoanele din echipa de proiect si ce atributii are fiecare. Daca activitatea de achizitii este in raspunderea unei persoane nominalizate in echipa de proiect, inseamna ca acea persoana indeplineste conditiile specifice postului si are in atributii si realizarea achizitiilor din cadrul proiectului, iar dumneavoastra nu aveti nicio obligatie, chiar va sfatuiesc sa nu va implicati. Asta inseamna raspundere foarte mare si acum si in viitor fara sa fiti renumerata.
Daca nu este mentionat este raspunderea conducatorului insitutiei sa numeasca printr-o decizie interna persoana care are raspundere in realizarea achizitiilor in cadrul proiectului respectiv.

Bafta multa si atentie marita!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile secretarului in comisii Roxana007 Roxana007 As dori sa stiu care este baza legala in care sunt mentionate atributiile secretarului in comisiile de evaluare in cazul achizitiilor publice. Si pentru ce ... (vezi toată discuția)
Echipa de investitie - componenta, contabil sef - membru sau nu ? .... oanaportar oanaportar Directorul institutiei publice vrea sa dea o Decizie prin care sa numeasca o echipa de investitie. Va rog sa imi spuneti: - cine trebuie sa faca parte ... (vezi toată discuția)
Micsorare atributii fisa post- iminenta de concediere Manuela_m Manuela_m Buna ziua! Supun atentiei dvs. problema cu care ma confrunt, rugandu-va in acelasi timp sa ma indrumati in eventualele demersuri si actiuni pe care le voi ... (vezi toată discuția)