avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... La funcționari publici li se poate refuza transferul?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

La funcționari publici li se poate refuza transferul?

Buna,sunt funcționar public si am obținut transferul pe un post echivalent in cadrul altei instituții publice,directorul instituției la care sunt angajat in prezent refuza sa-mi acorde transferul.
Ce pot face in aceasta situație ? Dacă ma poate ajuta cineva .
Cel mai recent răspuns: Itipil , utilizator 20:12, 28 Februarie 2016
Transferul este in interesul serviciului sau la cerere?
transsferul este in interes de servici
Potrivit Legii nr.188/1999, transferul în interesul serviciului se poate face numai cu acordul scris al funcţionarului public transferat.

"Desi legea nu prevede in mod expres, in practica transferul, respectiv cererea formulata de functionarul public este necesar a fi aprobat(a) si de conducatorul institutiei sau autoritatii in care functionarul public in cauza isi desfasoara activitatea."
[ link extern ]

Pe ce motiv va refuza cererea de transfer?
Angajatorul refuza categoric acordul privind transferul motivand prin faptul ca sunt un bun profesionist (a descoperit abia acum?) si prin deficienta de personal bine pregatit. Pentru mine postul obtinut inseamna un pas mare in cariera si remuneratie dubla fata de acum! Am deja acordul semnat de institutia unde urmeaza sa merg! Nu stiu cum sa procedez din punct de vedere juridic!? Va rog dati-mi un sfat, sunt presata de timp!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Institutia publica refuza sa-si dea acordul in legatura cu transferul in interesul serviciului doris13 doris13 Va rog mult sa-mi spuneti ce se poate intampla daca institutia publica de la care vrea sa plece functionarul public refuza sa-si dea acordul in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public DELIA DELEANU DELIA DELEANU Buna ziua.Va rog frumos,spuneti-mi si mie daca un functionar public se poate transfera de la o primarie la Administratia fiscala ?Desigur ,pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Transfer in interesul serviciului al unui functionar public intre doua institutii publice ContSters231135 ContSters231135 1.Vreau sa stiu daca in cazul transferului unui functionar public in interesul serviciului de la o inst. publica locala la o instit. publica centrala in ... (vezi toată discuția)