avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

redeschidere dosar penal

Procurorul de caz a clasat solutia de NUP într-un dosar penal.
Prim-procurorul a mentinut solutia clasata de procurorul de caz.
Judecatorul de camera preliminara a mentinut solutiile procurorilor, plangerea impotriva ordonantelor procurorilor mi-a fost respinsa ca nefondata.

Avand in vedere situatia de mai sus, pot cere redeschiderea dosarului penal, sau redeschiderea urmaririi penale daca am probe noi ce nu au fost cunoscute de catre procurori si judecator in momentul cand au clasat solutia anterioara pe probele de la dosar din trecut?
Cel mai recent răspuns: Just-drept , utilizator 10:20, 31 Martie 2016
Puteti incerca, depuneti un memoriu la procuror in acest sens.
Sa incerc?
Adică nu sunteţi sigur daca mi se va admite cererea de redeschidere a urmăririi penale de către procuror in urma unei hotarari definitive?

Baza legală pe care trebuie intemeiata cererea de redeschidere a urmăririi penale, este art. 335, alin 2 din C.P.P.?
Nu am cum sa fiu sigur, exista o posibilitate, asta spun.
Multumesc.
In cazul in care depun cerere de redeschidere dosar penal, procurorul parchetului in caz de respingere cerere de redeschidere dosar penal, va trebui sa o respinga printr-o ordonanta ce poate fi atacata la instanta?
o respinge printr-o ordonanta ce nu are cale de atac in instanta.
eu am primit una de acest fel.acum ma intreb daca nu cumva ar putea fi atacata la prim procurorul parchetului de pe langa tribunal...adica la procurorul ierarhic superior.

Alte discuții în legătură

Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac plangere in instanta impotriva solutiei procurorului general?? aidu aidu P.G. respins cererea de recuzare pe care am formulat-o impotriva procurorului de caz. Pot sa contest in instanta masura?? (vezi toată discuția)
Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului? aidu aidu Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista. Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e ... (vezi toată discuția)