avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Atac in instanta refuzul redeschiderii dosarului?

Procurorul de caz a clasat plangerea - fapta nu exista.
Procurorul general a respins plangerea impotriva ordonantei de clasare - retinand insa ca fapta nu e prevazuta de legea penala, si nu ca n-ar exista.

Am solicitat redeschiderea dosarului, administrarea de probatoriu, extinderea incadrarii si procurorul de caz complice.
Procurorul de caz mi-a respins cererea de redeschidere... in vadita incompatibilitate.

Pot sa atac la judecatorul de camera preliminara respingerea cererii de redeschidere??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:25, 31 Decembrie 2015
La judecatorul de camera preliminara atacati solutia dispusa prin ordonanta de clasare conform art.340 c.p.p.
Deci atac la procurorul general solutia de respingere a redeschiderii urmaririi penale, in temeiul art 339?

Si, apoi, daca procurorul general respinge plangerea, ma pot adresa in temeiul 340 la judecatorul de camera preliminara... ar fi tot o ordonanta de clasare/renuntare la urmarirea penala??
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2015
aidu, utilizator
Doar împotriva soluţiei de clasare sau renunţare la urmărirea penală se poate face plangere la judecatorul de camera preliminara.
Am citit RIL 27/2015, publicat În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 919 din data de 11 decembrie 2015
ordonanţa procurorului ierarhic superior [prin care în baza art. 335 alin. (1) din Codul de procedură penală este admisă plângerea părţii vătămate şi se dispune infirmarea ordonanţei procurorului de caz şi redeschiderea urmăririi penale] este supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară potrivit art. 335 alin. (4) din Codul de procedură penală în situaţia în care urmărirea penală a fost începută „in rem” şi nu „in personam”.

Or imi pare ca si in situatia reciproca ar trebui sa fie valabil...?!
In fine, nu neaparat la judecatorul de camera preliminara, dar vreau sa atac in instanta solutia procurorului general cu privire la redeschiderea urmaririi penale.
Plangerea adresata instantei este inadmisibila, parerea mea.

Alte discuții în legătură

Conexare contestatii? aidu aidu Am formulat plangere in instanta, in temeiul art. 340 CPP, impotriva ordonantei de clasare a procurorului. Pana la momentul respectiv, procurorul superior ... (vezi toată discuția)
Ce cale să aleg: plângerea împotriva soluţiilor de neurmărire sau netrimitere în judecată sau urgentarea soluționării plângerii? Annddrei Annddrei Am făcut plângere în calitate de persoană vătămată împotriva măsurilor și actelor de neurmărire penală ( art. 336 și urmarea C.p.p. ) ale ... (vezi toată discuția)
Redeschidere urmarire penala osty31 osty31 Buna seara, Vreau sa va expun un caz : - o urmarire penala clasata de catre procurorul de caz dar infirmata de catre procurorul ierarhic ajunge la camera ... (vezi toată discuția)