avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sarcina la 15 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sarcina la 15 ani

Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil.
Ce putem face sa luam acest copil pe numele nostru? Daca el declara copilul pe numele lui ce putem face noi ca parinti? Nu suntem într-o relatie buna cu el si nu suntem de acord cu aceasta relatie..cu toate ca ea tine f mult la băiat.
Se poate ca el sa ne ia copilul?
Ce acte trebuie sa facem? Mai are 2 luni si va naste.
Multumim de răspuns.
Ce sa faceti dvoastra cu el pe numele dvoastra? Daca e fata, sa ramana insarcinata la 13 ani? Baiatul e iresponsabil, ziceti? Ma abtin de la alte comentarii pe aceasta judecata.
Deveniti responsabili in a ajuta acest cuplu sa reziste si sa-si creasca copilul asa cum li l-a dat Dzeu!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Întrucât copilul provine dintr-o relaţie, alta decât căsătorie, situaţia e simplă: fiica dvs. va declara că este copilul ei, cu tatăl necunoscut. În această situaţie presupusul tată biologic nu va putea declara copilul pe numele său, pentru că nu este soţul fiicei dvs., aşadar copilul va rămâne pe numele mamei. Este indicat ca fiica dvs. să nu declare că tatăl este individul de care faceţi referire.
E bine să nu faceţi presiuni asupra fiicei dvs., să nu se răsfrângă stress-ul asupra sarcinii. Trebuie mult tact si multă diplomaţie, pentru că dacă fata ţine la iubitul ei şi nu se detaşează de el cu atât mai mult că instinctele materne o fac şi mai legată de el, va fi pentru dvs. o situaţie pe care nu o veţi gestiona, ci veţi fi doar un sprijin!
În plus, trebuie să luaţi în calcul avantajele si dezavantajele dorinţei dvs., dacă în cele din urmă copilul va fi cu tatăl necunoscut. În această ipoteză copilul nu va beneficia de pensie de întreţinere şi nu va moşteni parte din averea tatălui care, chiar dacă acum are 19 ani şi este imatur, nu se ştie dacă nu va deveni un om înstărit. Consideraţi că tânărul nu va fi un tată bun? Dacă tânărul va fi tată va trebui să fie responsabil, iar dacă va da bir cu fugiţii, îl veţi obliga cu legea.
Repet, preluarea copilului pe numele dvs. în condiţiile pe care le doriţi va satisface doar orgoliul dvs., nu şi interesul superior al copilului care trebuie să se bucure de viaţa de familie alături de părinţii săi, iar dvs. să fiţi cu toţii o familie fericită.

F bine, dlle consilier! Puneti canistra de benzina pe foc dar..nu uitati de paharul de apa!:offtopic:
Ce încercați să obțineți prin trecerea copilului pe numele dvs? Ca, în funcție de scopurile dvs, să știți dacă merită sau nu efortul.
Copilul are parinti. Nu aveti cum sa il treceti pe numele dvs decat printr-o eventuala adoptie, caz in care ambii parinti tb sa fie de acord cu aceasta masura.

Intrebarea e cum va deveni fiica dvs sora cu copilul ei ?

Consider ca rolul dvs este de a va sprijini in primul rand copilul si sa il indrumati in deciziile pe care le va lua.

Alte discuții în legătură

Ma mut la mama, am 17 ani ContSters21716 ContSters21716 Vreau sa va relatez un caz proaspat intalnit: in urma divortului, tatal a primit spre crestere si educare cei doi copii minori, fata de 11 ani si baiatul de ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major g.corina g.corina Va expun situatia ficei mele, astept parerile dumneavoastra. va multumesc. 1. dupa 2 ani de la divort si incredintare a minorului, acum majora, vrea ca prin ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)