avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - imprumut la banca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - imprumut la banca

Puteti sa ma ajutati cu un raspuns , am facut un credit de nevoi personale acum vreo 10 ani la banca ,luandu-se in considerare si salariul sotiei, fiind ca si coplatitor, in cererea de acordare a creditului semnand si ea, acum suntem in divort, dupa cate am inteles ce a mai ramas din credit va trebui sa suport eu, neputand obliga sotia sa plateasca decat intenntand partaj, este adevarat?
In contract este specificat la un paragraf, ca in caz de despartire contractul devine bun comun.
Cel mai recent răspuns: ContSters379576 , utilizator 15:01, 29 Februarie 2016
Ma indoiesc ca veti primi un raspuns suficient de pertinent, altul decat ca aveti o speta dificila de partaj si s-ar impune cunostinte de drept, implicit apelarea la un avocat.
De ex, daca sunteti titularul creditului, dvoastra veti achita rata. E posibil sa se instaureze o sulta catre dvoastra, platibila de fosta sotie, care sa acopere jumatate din rata etc.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
Da, cei 1400 lei din 2800, datorie la apartament acumulată împreună, trebuie să-i plătească ea.
Administratorul și asociația de locatari prin președinte o să vă dea adeverință cu toate persoanele trecute la întreținere în cartea de imobil, la NR de AP în cauză.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Da sunt trecut ca titular, dar la cererea de acordare a creditului au fost luate in cosiderare ambele salarii, bonuri de masa, ea fiind ca si coplatitor ,acum daca m-am pricopsit cu restul de rata asta e.
shomo a scris:

Ma indoiesc ca veti primi un raspuns suficient de pertinent, altul decat ca aveti o speta dificila de partaj si s-ar impune cunostinte de drept, implicit apelarea la un avocat.
De ex, daca sunteti titularul creditului, dvoastra veti achita rata. E posibil sa se instaureze o sulta catre dvoastra, platibila de fosta sotie, care sa acopere jumatate din rata etc.

In concluzie, rata o platesc ca sa ma lungesc cu un proces aiurea, mai bine lipsa, macar la intretinere sa isi plateasca datoria, cat a locuit aici, dar asta poate fi decisa de instanta la divort ?
razvancococi a scris:

macar la intretinere sa isi plateasca datoria, cat a locuit aici, dar asta poate fi decisa de instanta la divort ?

Instanța decide la PARTAJ. Numai prin partaj o puteți obliga legal să-și plătească datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj credit ContSters368055 ContSters368055 Buna ziua un credit de nevoi personale far ipoteca luat in timpul casatoriei de la o banca, unde sotia nu a semnat deloc contractul, ce implicatii juridice ... (vezi toată discuția)
Ratele facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Am incheiat divortul si custodia in 08.05, s-a stabilit pensia alimentara la 25% din venitul meu net. Cum fac sa-mi recuperez din ratele facute impreuna? V-as ... (vezi toată discuția)
Partaj credit de nevoi personale dupa divorț ionutpep ionutpep Buna ziua. În anul 2007 am contractat un credit de aprox. 54000 CHF , eu fiind titular de credit iar fosta soție codebitor. În timpul casatoriei am ... (vezi toată discuția)