avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie alimentara

anul trecut s-a pronuntat divortul intre mine si sotia mea, prin care s-a stabilit plata unei pensii alimentare 1/4 din venitul meu, dar din momentul in care nu v-om mai locui impreuna. pana acum am locuit toti trei, in aceeasi casa, casa la care platim amandoi rata.
Mai nou, ea a decis sa se mute si sa nu mai plateasca rata la casa; eu sunt nevoit sa achit de acu incolo, rata integrala si pensia alimentara. din pacate suma celor datorii lunare este egal cu cuantumul salariului meu lunar.
exista o varianta astfel incat sa pot diminua valoarea pensiei alimentare?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 11:33, 29 Februarie 2016
Apartamentul nu e al bancii, ci este doar gajat la banca. Probabil in contractul de credit dl e debitor si dna codebitor. Partajarea este complexa, apartamentul putand ramane bun comun, dl sa achite ratele iar dna sa-i plateasca jumatate din rata ca sulta. Banca nu se baga si il executa pe debitor pana la indestulare. Codebitorul intervine doar cand debitorul ajunge in incapacitate de plata, codebitorul preluand obligatiile de plata. Masa partajbila o reprezinta valoarea de piata a apartamentului si a celorlate bunuri partjabile, ca active. Apoi se considera pasivele reprezentate de datoriile cuplului la momentul divortului sau a separarii in fapt, nu stiu exact.
Mie divortul mi se pare eronat din motivele mentionate, instanta putand sa acorde divortul fara o pronuntare pe capetele de cerere privind minorul, atata vreme cat nu s-a realizat separarea in fapt.
shomo a scris:

Banca nu se baga si il executa pe debitor pana la indestulare. Codebitorul intervine doar cand debitorul ajunge in incapacitate de plata, codebitorul preluand obligatiile de plata.

Debitorul printr-o DEMISIE fulger de la locul de muncă intră în incapacitate de plată, și o poate rezolva pe codebitoare să fie executată numai ea 100% de bancă.
Asta numai dacă poate lucra temporar la negru, sau/și are ceva la saltea(nu depozit la bancă), pentru zile negre.
La disperare ca să nu fii nedreptățit, poți ajunge în situația de a lua decizii radicale, cu scopul de a-ți proteja drepturile, și să nu mori cu DREPTATEA în buzunar.

Din start depune acțiune în instanță pentru reducere pensie întreținere pentru minor la nivelul salariului minim pe economie, care este de 777 lei NET, și rezolvă temporar din start și cu recalcularea pensiei, care scade considerabil la NUMAI 194 lei LUNAR.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
ha! Asta cu demisia fulger, nu conteaza fata de banca. Banca e dispusa sa astepte 3 ani, pana la prescriere, timp in care isi baga si penalitatile din contract. Nu stiu daca fulgeratul demisionar e dispus sa astepte atat.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters257745, utilizator
shomo a scris:

ha! Asta cu demisia fulger, nu conteaza fata de banca. Banca e dispusa sa astepte 3 ani, pana la prescriere. Nu stiu daca fulgeratul demisionar e dispus sa astepte atat.

Am luat în considerare că va trece cu bine legea dării în plată de către parlament, și după promulgare nu mai trebuie să plătească nimic.
Apoi și varianta B, în acești 3 ani, banca nu va pune poprire pe codebitoarea din contract? Va aștepta nepăsătoare banca 3 ani fără să apeleze la codebitorul din contract?
ASTA ERA IDEEA LOGICĂ.

D-nul SHOMO, unde e coerența logică din ce ați spus?!
Mai sus ați spus că dacă DEBITORUL intră în incapacitate de plată prin pierderea locului de muncă sau din alte motive, atunci banca se îndreaptă către CODEBITOR pentru plata ratelor lunare.
Oricum amândoi sunt proprietari și beneficiari 100%.
Ultima modificare: Luni, 29 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Banca are rabdare, pe bani. Ea are grija de prescriere. Si cred ca nu gresesc daca urc termenul de prescriere a unei datorii bancare la 7 ani. Cred ca asa e reglementat.
Orice decizie de oportunitate va lua banca, aceasta se va indrepta catre debitorul direct, atunci cand banca va considera necesar. Abia cand executorul bancii va confirma incapacitatea debitorului direct, banca se va indrepta catre codebitor si apoi catre valorificarea bunului gajat.
Sigur ca legea darii in plata o sa rastoarne niste strategii bancare, fctie de cum va fi aprobata. Dar noi discutam pe prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte lamurire executare silita tiby1 tiby1 Eu si cu fosta sotie de care am terminat recent divortul, am contactat (in timpul casatoriei) un credit de 50.000 ron de la banca. Titular de contract sunt eu ... (vezi toată discuția)
Divort, credit banca gabriel1970 gabriel1970 Buna ziua,as dori unele raspunsuri in legatura procesul de divort ce mi-a fost intentat de sotie.Avem doi copii dintre care unul minor.Problema nu ar fi pensia ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)