avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala - contract de munca in strainatate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala - contract de munca in strainatate

Buna seara , pe 26 septembrie 2015 am fost depistat pe raza municipiului Dr Turnu Severin conducand sub influenta bauturilor alcoolice . La proba cu alcool-test mi-a iesit o valoare de 0.81 iar in cea biologica (sange ) 1.6 (prima ) 1.45 ( a 2-a )
Pana la data de astazi nu am fost chemat sa dau nici o alta declaratie .
Ce ma intereseaza este urmatorul aspect . De ce dureaza atat de mult sa fiu chemat sa mi se ia cea de-a 2-a declaratie si... Pot parasii teritoriul Romaniei urmand sa fiu reprezentat de tatal meu in instanta si de avocat ?! Vreau sa plec la munca .
Un amic mi-a spus ca se poate sa fiu pus sub control , iar o data pe luna sa merg sa semnez la dansii la politie . Este asa ceva plauzibil?! Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: aeliusccc2 , utilizator 18:04, 1 Martie 2016
Bun , nu am antecedente cu legea ,banuiesc ca de o sa raman in tara nu vor exista probleme si risc o pedeapsa mai usoara si anume una cu suspendare . Va multumesc mult . Acum , astept , sper sa fiu citat cat mai repede si sa se finalizeze totul ...
Nu pierdeti timpul, mergeti dvs la organul de urmarire penala sa va interesati de dosar.
Amanarea aplicarii pedepsei consta in stabilirea unei pedepse pentru o persoana gasita vinovata de savarsirea unei infractiuni si amanarea temporara a aplicarii acesteia.

Art. 83 Conditiile amanarii aplicarii pedepsei

(1) Instanta poate dispune amanarea aplicarii pedepsei, stabilind un termen de supraveghere, daca sunt intrunite urmatoarele conditii:

a) pedeapsa stabilita, inclusiv in cazul concursului de infractiuni, este amenda sau inchisoarea de cel mult 2 ani;

b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii, cu exceptia cazurilor prevazute in art. 41 lit. a) si b) sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a implinit termenul de reabilitare;

c) infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii;

d) in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare, instanta apreciaza ca aplicarea imediata a unei pedepse nu este necesara, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata.

(2) Nu se poate dispune amanarea aplicarii pedepsei daca infractorul s-a sustras de la urmarire penala ori judecata sau a incercat zadarnicirea aflarii adevarului ori a identificarii si tragerii la raspundere penala a autorului sau a participantilor.

(3) Amanarea aplicarii pedepsei inchisorii atrage si amanarea aplicarii amenzii care insoteste pedeapsa inchisorii in conditiile art. 62.

(4) Este obligatorie prezentarea motivelor de fapt ce au determinat amanarea aplicarii pedepsei si atentionarea infractorului asupra conduitei sale viitoare si a consecintelor la care se expune daca va mai comite infractiuni sau nu va respecta masurile de supraveghere, ori nu va executa obligatiile ce ii revin pe durata termenului de supraveghere .

Conform art. 59 pct. 2 şi art. 104 din Legea nr. 255/2013 (#M18), începând cu data de 1 februarie 2014 (data intrării în vigoare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală), la articolul 103 alineatul (1), litera c) va avea următorul cuprins:
#M18
ART. 103*)
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
.................................................................................

"c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce."

Succes.
Doamna Ioana , ce-mi sugerati ? Sa discut cu avocatul sa ceara amanarea aplicarii pedepsei ? Mi-am recunoscut vina si am cooperat cu domnii de la circulatie . Cum a zis mai sus si domnul Patrascu , imi revine obligatia acum sa ma interesez eu de dosar sau o sa-l rog pe domnu avocat sa faca asta ca doar de asta il platesc . Sarut-mainile .
Daca luati legatura cu politistul care se ocupa de dosar, probabil ca o sa fiti si audiat si se termina totul repede, daca asteptati sa va citeze ei, e posibil sa dureze si inteleg ca doriti urgentarea.

Alte discuții în legătură

Alcoolul la volan mobutu74 mobutu74 am fost opri de un agent de pol.si am avut o alcoolemie de 0.68.la probele biologice e posibil ca alcoolemia sa fie mai mare?E adevarat ca am baut cateva beri ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie ridicata yrys yrys Buna ziua, In cazul in care esti prins de catre politie cu o alcoolemie ridicata la volan, ce risti? Adica, ok, stiu ca legea prevede inchisoarea de la 1 ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere Vasile851 Vasile851 la 1.10 alcol in sange! se anuleaza permisu? (vezi toată discuția)