avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli utilitati

Buna seara,
Este vorba despre 4 PFA-uri care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu. Spatiul este proprietatea unei persoane fizice, cu fiecare PFA avand incheiat contract de comodat.Cum ar fi legal sa isi deduca cheltuielile cu utilitatile aceste PFA-uri? este legal sa isi deduca doar unul dintre PFA-uri? #-o


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicotorok , utilizator 12:19, 16 Martie 2016
Cred ca in contractele de comodat este trecuta la fiecare dintre PFA-uri suprafata aferenta data spre folosinta. In aceasta situatie se face % intre spatiul detinut de fiecare si spatiul total al imobilului(camerei sau camerelor ce il compun,pentru care se platesc utilitatile de catre proprietar).Fiecare din cele 4 PFA,va inregistra cheltuiala aferenta,in baza copiilor facturilor de utilitati si a dispozitiei de plata catre casierie,pe care va fi trecut si va semna pe verso proprietarul).
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, cheltuieli deductibile, cheltuieli la întreținere Petrovic Petrovic Lucrez ca PFA în sistem real, plătitor de TVA, și am contract de comodat pentru sediu, și vreau să deduc cheltuieli pe 2019. Am înțeles că trebuie ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in rjip tra65 tra65 Va salut, Vreau sa stiu cum se inregistreaza in RJIP, in contabilitatea in partida simpla, un PFA, o cheltuiala pentru apartamentul pe care il am in ... (vezi toată discuția)
Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)