avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie falsa pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie falsa pentru furt

m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu familiaa si nici nu iesisem deloc...e o plangere falsa...pentru acuzatia asta cam ce ar putea pati cel ce m-a acuzat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:27, 6 August 2009
Pentru a se face plangere privind savarsirea infractiune de denunt calomnios, trebuie sa se dovedeasca reau intentie a fostului prieten.
Este posibil , ca el in momentul in care a facut plangere penala la politie pentru savarsirea infractiunii de distrugeresi/sau furt sa fi fost intrebat de agentul respectiv cu ce persoane se afla in conflict (sau in relatii mai putin amicale)...si printre acele persoane sa fiti indicata si dumneavoastra, adica mai multi suspecti.
Deci, eu zic ca ar fi bine de tinut cont si de aceste aspecte.
Atentie ! Sa nu facem confuzii. Nu ne-ati precizat daca in plangerea penala fostul prieten v-a nominalizat pe dvs. ca si invinuit sau faptuitor, sau cel putin presupus invinuit sau faptuitor. Poate ca a depus plangerea penala ca i s-a spart masina, dar a precizat ca nu cunaoste cine sunt vinovatii, si a rugat organele de cercetare penala sa-i stabileasca, iar in prezent politia face doar cercetari in vederea stabilirii acestora.

Deci : atentie mare. In acest caz nu trebuie sa depuneti plangere de denunt calomnios intrucat se va intoarce impotriva dvs. :oops:
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Krissia ., Alte profesii
Invinuit nu are cum sa fie pentru ca nu inceput urmarirea penala. Probabil ca in dosar nu este nici macar faptuitor deoarece politia se afla in faza preliminara a cercetarilor.
Daca nu exista dovezi certe si indubitabile impotriva dumneavoastra fiti fara gria ca nu riscati nimic.
Si orice pers. este considerata nevinovata pana la proba contrarie.
Asa ca nu dumneavoastra trb. sa dovediti faptul ca nu ati fost autorul acelei distrugeri si furt ; ci organele de urmarire penala trebuie sa dovedeasca cine este faptuitorul.
Deci stati foarte linistita.
Succes.
Av. Todorese Doina
Krissia a scris:

Atentie ! Sa nu facem confuzii. Nu ne-ati precizat daca in plangerea penala fostul prieten v-a nominalizat pe dvs. ca si invinuit sau faptuitor, sau cel putin presupus invinuit sau faptuitor. Poate ca a depus plangerea penala ca i s-a spart masina, dar a precizat ca nu cunaoste cine sunt vinovatii, si a rugat organele de cercetare penala sa-i stabileasca, iar in prezent politia face doar cercetari in vederea stabilirii acestora.

Deci : atentie mare. In acest caz nu trebuie sa depuneti plangere de denunt calomnios intrucat se va intoarce impotriva dvs. :oops:

Nu, nu se poate sustine ca plangerea s-ar intoarce impotriva ei.
Dar nu va avea niciun efect in ceea ce priveste tragerea la raspundere penala pentru denunt calomnios.
Practic vor pierde cu totii timp aiurea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa o dau in judecata iulian1990 iulian1990 buna ziua.. am o mica problema..am o vecina care ma tot dispera cu politia.. cheama politia la orice ,iscare facuta de mine.. am numeroase amenzi in acesta ... (vezi toată discuția)
Calomnia dumiras dumiras cum trebuie sa procedez impotriva unui vecin care m-a acuzat de furt de energie electrica .mentionez ca echipa de la electrica care a verificat instalatia ... (vezi toată discuția)
Invinuire mincinoasa cris_deo cris_deo Buna seara . Am fost anuntat astazi ca am o reclamatie la politie si trebuie sa merg sa dau o declaratie, dar fiind nerabdator sa vad cine mi-a facut ... (vezi toată discuția)