avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firme inactive tin spatiul social blocat. Ce se poate ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firme inactive tin spatiul social blocat. Ce se poate face?

Buna ziua!

Am achizitionat un apartament iar acum doresc sa schimb sediul social al firmei pe care o detin pe noua adresa. La aceasta adresa insa figureaza pe numele proprietarilor precedenti, 3 firme deschise cu foarte mult timp in urma si inactive de peste 10 ani de zile. Din cauza numarului limitat de camere nu pot muta sediul social.

Intrebarea este cum pot scapa de acele firme daca sunt pe numele fostilor proprietari? Cum pot schimba sediul social al firmei pe noua adresa daca aici figureaza deja societatile fostilor proprietari?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:36, 2 Martie 2016
Legea 26/1990 privind Registrul Comertului prevede la art. 25 procedura care te intereseaza pentru radirea sediului societatilor si care este compusa din 2 etape;
1.obtinerea sau existenta unei hotarari judecatoreasti irevocabile prin care au fost desfiinate in tot sau in parte sau modificate actele care au stat la baza inregistrarii cu privire la care se solicita radierea;
2.Cererea de radiere insotita de aceasta hotarare se depune si se mentioneaza la registrul comertului la care s-a facut inmatricularea comerciantului.In 3 zile registrul inainteaza cererea spre solutionare tribunalului.
Atentie existenta primei hotarari este obligatorie , altfel solicitarea de radiere iti va fi respinsa.
E multa alergatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa scap de sediul social din apartament corinana corinana Am doua situatii neplacute cu sediile sociale ale altora in casele mele. Concret: 1. Acum 10 ani am cumparat un apartament. De cand cu discutia cu cladirile ... (vezi toată discuția)
Cum radiez sediul social al unui srl? Mirabilis Mirabilis Buna ziua! Am cumparat in urma cu un an un apartament ce figura ca sediu social al unei firme in care fostii proprietari erau asociati. Acestia s-au retras ... (vezi toată discuția)
Sediu societate PricopRamona PricopRamona Este posibil ca o noua societate sa aiba sediul intr-un apartament cu o camera chiar daca mai exista o societate inactiva cu sediul la aceeasi adresa? Sau ... (vezi toată discuția)