avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozite PFA 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozite PFA 2016

buna ziua,

Va rog mult spuneti-mi si mie ce impozite plateste un PFA in 2016, obligatoriu?
Am un prieten care tocmai si-a deschis un PFA, este salariat, i-am depus declaratia 220, am cumparat Registru inventar si Registru jurnal de incasari si plati, ce trebuie sa mai cumpar si ce declaratii trebuie sa mai depun avand in vedere ca el este salariat?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:47, 2 Martie 2016
Acum dupa ce ati depus d220, o sa primiti acasa decizia de impunere 260 in care apar ratele trimestriale de platit in timpul anului pentru impozitul pe venit si contributia la sanatate. Termenul de plata pentru acestea e 25 a ultimei luni din fiecare trimestru.
In acest prim an de activitate nu mai trebuie sa depuneti nicio declaratie pentru pfa.
Nu stiu ce activitate e autorizata pe pfa si in functie de asta, daca va trebuie sa folositi o casa de marcat sau facturier si chitantier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat e obligatorie; ce registre sunt necesare pentru o intreprindere individuala cu norma de venit si neplatitoare tva? criandra criandra la 1 februarie 2011,sotul a inceput activitatea pt. ii(fabricarea de mobila) la norma de venit si neplatitoare TVA....Povestea e urmatoarea: Pe 30 ian am ... (vezi toată discuția)
Interprindere individuala Andrey23 Andrey23 Am fost la camera de comert am deschis un II am luat certificatul de inregistrare si cel constatator si as vrea sa stiu ce trebuie depus la finante si cum se ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)