avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imprumut inainte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imprumut inainte de divort

Buna seara,
Sunt in prag de divort, si am reusit sa contactez un imprumut de la o banca. Sunt despartita de sot, in fapt, de o saptamana si vreau sa fac un imprumut. Daca iau banii, dupa divort este posibil ca fostul sot sa aiba vreo pretentie ? Imprumutul il fac pe numele meu, fara sa apara el.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 18:25, 2 Martie 2016
Pretentie la ce, sa il plateasca ?
Atentie ce cumparati cu banii aia, daca e un bun mobil , desi comun, nu e o problema. Cu imobilele e mai greu , va trebui apoi sa partajati .
Bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt bunuri comune ca si datoriile contractate de soti in timpul casatoriei . Asteptati sa ramane definitiva sentinta de divort .
Imprumuturile comune sunt considerate pasive comune si au importanta in partaj. In mod normal, fiind inca casatorita, banca ar trebui sa ceara si acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datoriile unui sot Alina2011 Alina2011 In cazul in care un sot are imprumuturi facute la banci, inainte si dupa casatorie, si acesta pleaca din tara, nemai achitandu-le, cum se rasfrang acestea ... (vezi toată discuția)
Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)
Credit si divort recs recs sunt casatorit de 15 ani si in urma mai multor neintelegeri am ajuns in prag de divort. Momentan locuim despartiti As vrea sa scot un credit pentru nevoi ... (vezi toată discuția)