avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Recuperare dauna
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Recuperare dauna

Buna seara,
Daca ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu o problema de natura juridica comerciala.
Firma la care eu lucrez a facturat 44 de calculatoare la o alte firma distribuitoare .Firma distribuitoare a livrat la randul ei cele 44 de calculatoare la un client final pe baza unui bilet la ordin care sa dovedit a fii falsificat (BCR are bilete la ordin vandute in alb pe piata neagra , banca fiind in cunoastere de cauza...respectiv un fel de frauda bancara ) , respectiv contul nu corespunde cu platitorul trecut pe biletul la ordin.
Firma la care lucrez a cerut insolventa firmei la care a vandut calculatoarele dar nu stim care ar fii procedura de recuperare a sumei in cazul in care firma respectiva nu are banii in conturi , daca ne putem indrepta sa recuperam banii de la administratorul firmei respective ca persoana fizica de unde am putea recupera banii respectivi???.
Precizez totodata ca la studierea procedurii intre firma de la care dorim recuperarea banilor si beneficiarii calculatoarelor s-au constata mai multe nereguli privind comanda , scrisoarea de intentie , verificare in Risco ...de unde si frauda care a rezultat.
Printre nereguli ar fii :
- lipsa pe stampila utilizata a RO si Registrul Comertului
- diferenta la adresa din antetul comenzii , scrsorii de intentie si verificare in Risco
- semnatura Directorului General atribuita Departamentului de Marketing reprezentata de o alta persoana decat Directorul General
- precizarea in scrisoare de intentie si comenzii ca au contracte cu institutii financiare de stat respectiv Primarii ,licee si facultati care legal achizitioneaza doar prin SEAP produsele respective
- codul CAEN al fir,ei respectiv domeniul principal de activitate este legat de co,ercializare de produse alimentare si nicidecum de produse it .

Daca se poate sa ma ajutati cu un sfat juridic cum putem recupera dauna de la firma la care noi am distribuit initial calculatoarele ???

Va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 08:51, 2 Martie 2016
1. Puteti actiona in instanta societatea debitoare folosind procedura ordonantei de plata sau pe calea dreptului comun.

2. Puteti solicita insolventa societatii debitoare si se poate incerca atragerea raspunderii administratorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin- frauda chichi_csm chichi_csm Am o intrebare am de recuperat o datorie pe baza unui bilet la ordin luat ca si garantie. Am obtinut punerea in executare silita. Datoria pe care o am de ... (vezi toată discuția)
Patrimoniu firma in insolventa horiacris horiacris Buna ziua. Casele construite de o firma aflata in insolventa sunt considerate produse ce pot fi vandute ca orice alt produs , sau sunt considerate ca facand ... (vezi toată discuția)
Facturi neachitate paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, In anul 2008 am executat in baza unor comenzi succesive mai multe prestari de servicii catre o alta firma. Comenzile au fost onorate in ... (vezi toată discuția)