avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie alimentara

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie.
Fratele meu platea pana in decembrie 2015 pensie alimentara pentru copil 600 lei pe luna. In luna noiembrie s-a recasatorit si iar in luna decembrie a demisionat deoarece sotia era de la 500 km distanta si a mers sa locuiasca cu ea. In momentul plecarii de la fostul loc de munca a beneficiat de 50.000 lei salarii compensatorii din care a rambursat 35.000 lei la un credit ce il avea in derulare. In ianuarie a cerut reducerea pensiei deoarece a incercat sa se angajeze dar dupa perioada de proba nu a fost angajat acum fiind in somaj.
Fosta sotie cere stabilirea pensiei la venitul realizat in ultimile trei luni in care a fost angajat...este posibil asa ceva? Se poate stabili o pensie alimentara de platit in viitor pe baza venitulrilor de la vechiul loc de munca daca in prezent este somer? Argumentele ei sunt acelea ca copilul are nevoi ridicate si ea nu are loc de munca in prezent..
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 13:04, 2 Martie 2016
krrista a scris:

Ma sfatuiti sa angajeze un avocat?

Nu e obligatoriu dacă se descurca singur în civil.
Avocatul din civil ar putea sa nu se descurce și în penal și i-ar trebui 2 avocați.
De un avocat ar avea nevoie la o presupusă plângere penală, dar dacă este la zi cu plata a 200 lei, nu ar trebui să fie foarte strasat.
Nu cred că va fi trimis în penal pe motiv că a mers la birt și a băut toți banii(spun eu ca un motiv că ar fi avut dreptul să-i strice pe toți într-o singură zi). Doar nu i-a furat, i-a câștigat cinstit prin muncă.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2016
ContSters379576, utilizator
Lasati-o asa, ce sa zic? E minimul ok. Daca se intampla sa-l citeze la politie ptr vreo plangere penala, sa ceara exact politistului de caz sa-i precizeze calitatea: martor, faptuitor, invinuit. Ptr ultimele 2 variante are drept macar la avocat din oficiu. Shmecheria e ca este doar...citat, fara sa se precizeze in ce calitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 fostul sot nu are serviciu cu carte de munca, lucreaza la negru, eu am o fetita de 6 ani cu el si el are acum inca un copil din actuala casatorie, de 4 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea ... natasav natasav Bună ziua, ce articol din codul familiei stipulează obligativitatea întreținerii copiilor de către parinti și a părinților de către copii atunci când ... (vezi toată discuția)
Reducere cota pensie întreținere carolmihai carolmihai Buna ziua, am fost obligat de instanța sa achit o pensie in cota de 25% din salarul minim pe economie ptr cei 2 minori. După divorț m-am ... (vezi toată discuția)