avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adeverinta de venit solicitata parintelui care cere modificarea pensiei de intretinere

Pentru modificarea pensiei de intreţinere a minorului, la cererea părintelui rezident, este corect a se solicita adeverinţă de venit de la cel care cere modificarea? Mulţumesc.
Raspunsul meu a avut in vedere situatia concreta descrisa. Eu nu am inteles daca paratul a formulat pretentii proprii, care au fost acestea, ce motivare concreta, precum si probe in sustinere.

In lipsa unor pretentii proprii mie nu imi pare o proba admisibila cea cu adeverinta parintelui rezident.

E josnic sa nu iti ajuti propriul copil daca ai posibilitatea si sa ceri justificari parintelui care ani de zile a crescut copilul de unul singur, fara nicio contributie a celuilalt parinte.

In ceea ce priveste minorul ceea ce primeaza este strict interesul superior al copilului. Interes care in opinia mea justifica o ingrijire, crestere si educare pe masura posibilitatilor parintilor.
Martonze a scris:

Cu veniturile, a cerut EL, ca să ceară ...participarea lui cu 25 % din veniturile mamei...

El putea să ceară, ca să ceară sau ca să deschidă gura cu ceva mai mult folos decât peştele pe uscat...

Dar instanţa, dacă nu voia să lase să se intrevadă ce crede ea despre ce cere el, trebuia să vă ceară adeverinţa. Altminteri soluţia pe ceea ce a cerut el ar fi devenit străvezie în faza în care nu trebuia. Nu vi se pare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani badea adina badea adina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: pentru ca fiul meu este major si isi continua studiile de licenta, pot introduce tot eu actiunea in ... (vezi toată discuția)
Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
In caz de custodie comuna se mai plateste pensie alimentara DogaruValentin DogaruValentin Buna seara,am si eu o nelamurire:in cazul unui divort in care se ajunge la custodie comuna mai trebuie platita pensie alimentara?Multumesc (vezi toată discuția)