avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebare

Am urmatoarea intrebare:fiica mea in calitate de proprietara a locuintei a facut o cerere catre asociatia de proprietari in care a cerut sa fie scoasa de la intretinere pentru o luna de zile. Am depus cererea la administratie si de aici a intervenit scandalul:nici presedintele,nici administratorul nu vrea sa-mi dea nr de inregistrare la cerere sau sa-mi puna stampila asociatiei pe cerere,mai exact pe duplicatul cererii care va ramine la mine.
Mi-a scris intr-un colt: ''de acord'' si a semnat si pus data.
C epot face in acest caz? Eu consider ca orice cerere trebuie sa aiba un nr de inregistrare...Unde si cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:22, 6 August 2009
Da. Incredibil. La prima AG discutati aceasta problema, poate il aduceti cu picioarele pe pamant. Este posibil sa fie un presedinte bun, insa nu trebuiesc tolerate astfel de manifestari. In fapt este alesul dvs. si trebuie sa va reprezinte interesele, altfel la ce bun... Sper sa va rezolvati problema cu bine!
Daca am inteles bine e vorba de 2 asociatii .
Intr-o asociatie vine mama si pleaca fata. Nu se schimba nr de persoane , nu trebuie nici o cerere decat daca este pretentia de a fi trecuta mama in cartea de imobil si scoasa fata.
De la cealalta asociatie pleaca mama . Pai faceti acolo cerere si scoateti-o de la intretinere. Pleaca la sora de la tara, la studii la Paris, la Berlin sau oriunde altundeva unde nu exista asociatii de proprietari.
De unde le vin acestor reprezentanti ai proprietarilor sa ceara adeverinte ? Dupa ce legi sau ce logica au ?

Se da numar de inregistrare al cererii dumneavoastra in registrul de corespondenta iar pentru mama puteti proceda la fel:cerere de scoatere de la cheltuielile de intretinere de la asociatia de proprietari in cadrul careia isi are domiciliul.Asociatia din care faceti parte nu are de ce sa nu elibereze dovada ca mama dumneavoastra locuieste acolo.Ba chiar trebuie sa o treceti si in cartea de imobil.Probabil ca sunt un pic mai suparati dar......sunt convinsa ca totul se va rezolva cu bine.
Multumesc pentru sfaturile date de catre cei care mi-au raspuns la intrebare.O zi buna tutror!
Referitor la numarul de inregisrare nu e nici o problema . Avem documente de plata , de exemplu, care nu au nr de inregistrare. Mai multi agenti economici ne vireaza prin banca cu O. P . cotele lunare. Uita sa dea un nr de inregistrare la acel ordin de plata . Banca lor, bamca noastra si asociatia folosim in loc de nr de inregistrare prescurtarea FN ( fara numar - sa nu credeti ca-i preluat de la manelisti!!! ). Acele documente au alte elemente importante ca denumirea, suma, semnatura , stampila, data, conturile, etc.
Referitor la adeverinta am lamurit si eu un locatar care voia o adeverinta ca ar fi locuit in blocul nostru o perioada cu o doamna. Acesta ba se casatorea , ba divorta si pleca. Mai traiau impreuna si divortati, se mai desparteau si cand erau casatoriti. Adeverinta-i trebuia tocmai intr-un nou proices cu sotia. L-am indrumat sa se prezinte la instanta cu buletinul sa arate cand a avut mutatie si cand nu a avut in blocul nostru. Oricum nu corespundea cu ceea ce voia sa demonstreze in instanta.
Altuiva i-am eliberat o adeverinta din care reiesea faptul ca in perioada ... la adresa.... au fost trecute la cheltuieli repartizate pe persoana un nr de 3 persoane , fara a le nominaliza pentru ca pe lista de plata figureaza doar proprietarul apartamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt trecuta in mod abuziv cu mai multe persoane la intretinere silviaenculescu silviaenculescu cand prietenul meu s-a mutat de la mine in luna august 2014 eu am depus o cerere pentru a fi trecuta o singura persoana la intretinere, dar s-a hotarat de ... (vezi toată discuția)
Adresa din buletin obliga la plata cotelor de intretinere? user3 user3 Buna ziua, Situatia se prezinta in felul urmator: am locuit in casa mamei mele. Acum aprox. un an de zile m-am mutat, fara a-mi schimba si adresa in buletin ... (vezi toată discuția)
Legea privind..... lilianaG lilianaG va rog, daca poate cineva sa-mi spuna unde pot gasi legislatia..... vreau sa stiu modul in care se scoate o pers de la cheltuielile comune in cazul in care ... (vezi toată discuția)