avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Spania dupa 10 ani munciți legal
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Spania dupa 10 ani munciți legal

Buna ziua,
Va rog sa ma informati in legatura cu pensia pe care ar fi posibil sa o primesc daca am munciti 10 ani si cateva luni in Spania, cu acte in regula.
Inca nu am varsta de pensionare, dar auzisem de legea care spune ca trebuie sa ai 15 ani pentru a avea dreptul la pensie spaniola.
Care e situatia, pana la urma? Voi beneficia de pensie sau nu?
Mentionez ca anul acesta vreau sa ma reintorc in tara si sa reintru in campul muncii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 3 Martie 2016
1. Pentru a avea drept la plata pensiei in Spania, trebuie sa fi contribuit cel putin 15 ani, dintre care macar ultimii 2 sa fie cuprinsi in perioada de 15 ani dinaintea datei pensionarii.

2. La data intrunirii conditiilor de pensionare, persoana care a desfasurat activitate lucrativa pe teritoriul Spaniei va beneficia de totalizarea perioadelor de asigurare realizate in Romania si Spania, in vederea stabilirii drepturilor de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - pensie N_&_K_43 N_&_K_43 ce conditii trebuie sa indeplinesti, sa iesi la pensie la cerere,care va fi cuantumul pensiei si varsta la care poti iesi la pensie la cerere?? (vezi toată discuția)
Pensie de munca in spania, pensie de invaliditate in romania casteliana casteliana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Un pensionar in Romania pe caz de boala, gradul 2, incepand cu anul 2006, a lucrat in Spania, cu contract de ... (vezi toată discuția)
Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)