avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate ...
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

prima casa - constructie locuinta (avem in proprietate un teren ipotecat)

noi suntem in situatia urmatoare: avem un teren in proprietate (eu si sotul) pe care este pusa ipoteca rang I la o canca pentru un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Vrem sa stim daca putem accesa programul prima casa adica poate sa existe ipoteca rang I pe tern in fav bancii x si ipoteca rang I in favoarea statului la finalizarea constructiei?
restul criteriilor de eligibilitate le indeplinim.
la banca nu au stiut ce sa ne raspunda, au inaintat intrebarea la Fondul de garantare. dar dureaza .
multumim
Cel mai recent răspuns: dsx , utilizator 23:50, 2 Noiembrie 2009
Pai insasi denumirea legii,,prima casa" ne sugereaza ideea de...o prima casa , putandu-se astfel prezuma ideea ca nu este inclus si un simplu teren detinut de catre solicitant. Daca legea ar fi fost asa,,prima proprietate"- implicand fie un teren, fie o casa, aflata chiar pe terenul altcuiva...dar cine stie , poate mai incolo..le mai vin idei.
B-) Sunt de acord cu tine...numai ca acel teren poate fi convertit imediat in bani si cu banii poti cumpara o casa ...ori acest program este destinat persoanelor care nu prea au bani...intelegi unde vreau sa ajung eu?!:D
Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Este adevarat ca aceasta facilitate ar trebui sa vina in sprijinul acelora care chiar nu vreo sansa reala fara a accede la acest program , de a achizitiona o locuinta. Ori, un teren reprezinta o sursa buna de venit in cazul unei instrainari sau chiar a unui schimb teren contra casa. si mie mi se pare cumva o neglijenta in elaborarea acestei legi, dar ma gandesc la faptul ca in viitor si aceasta lege, ca orice lege, va suferi modificari..adaugiri...
Nu este inca nici o neglijenta ...nu stim cum se interpreteaza acest lucru de catre banci .
Putem afla doar de la persoanele care au un teren in proprietate si au solicitat acordarea unui astfel de credit bancar!:D
Situatia sta in felul urmator: conform normelor bancilor, ca sa poti aplica la construirea prin program, trebuie sa fi proprietar pe terenul respectiv. Problema e ca nu se poate construi in regie proprie, ci doar prin intermediul unei firme de constructii. O alta problema ar fi, ca in afara de BCR, dupa cunostintele mele, toate celelalte banci inscrise in program, dau banutii la finalizarea constructiei. Cu alte cuvinte, firma constructoare tre sa suporte toate costurile si la sfarsit, dupa evaluari, sa primeasca banii.

Alte discuții în legătură

Legea insolventei munteanu luminita munteanu luminita Am un antecontract de vanzare cumparare pt.un apt.,data lui fiind anterioara datei ipotecarii terenului si constructiei la banca de catre firma ... (vezi toată discuția)
Ipoteca teren addysnow addysnow Buna, am o intrebare.avem un teren cu acte intabulat si am dori sa construim o casa de familie.oare stiti daca se poate pune ipoteca pe terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Solicit lamuriri - prima casa colceriumari_BV colceriumari_BV Buna ziua! Sunt coproprietarul unei case cu terenul aferent in cote de 1/2 cu sora mea, fiica ei casatorita, doreste sa etajeze constructia actuala,cu un ... (vezi toată discuția)