avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare cota parte apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare cota parte apartament

Detin cota de 37 /40 dintr-un apartament in suprafață de 87 mp. Cota de 3/40 apartine unui coproprietar . Coproprietarul doreste sa-i platesc contravaloarea cotei parti de 3/40. Doresc sa aflu cum se face evaluarea bunului pentru a stabili valoarea cotei coproprietarului și care este procedura legală . Mentionez ca din anul 1999 de cand am intrat in posesia apartamentului in cota de 37/40 ,eu m-am ingrijit de plata impozitului intregului bun , eu am adus imbunatatiri majore intregului bun din salariile familiei si nu din alte surse ,eu am locuit in intregul apartament ,apartamentul la data cumpărării fiind fara nicio imbunatatire de la ldarea in folosinta -1975. Multumesc si astept cu interes raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:29, 3 Martie 2016
prin partaj puteti solutiona problema, partaj prin care dvs ramaneti cu apartamentul si celalalt cu o sulta platita de dvs.
Partajul se face pe cale amiabila la notar sau in instanta.
Multumesc pentru raspuns. Cine-mi stabileste valoarea sultei si dupa ce criterii ?
pe cale amiabila sulta se stabileste de comun acord intre parti, la instanta o sa aveti nevoie de un evaluator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte omul70 omul70 In 2000 am cumparat un apartament, mai bine zis cota de 36/40 din ap. restul de4/40 apartinind unui mostenitor. În perioada 2000-20011 am platit impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament carlito carlito Sunt coproprietar in cote egale (50%), impreuna cu fosta prietena, a unui apartament de 3 camere in valoare de 70.000 EUR. Eu am mai investit (am facturi pe ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)