avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neclaritati infiintare SRL_D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neclaritati infiintare SRL_D

Buna seara,

Am inceput demersurile pentru infiintarea unui SRL-D si am cateva nelamuriri:
1. Din momentul infiintarii/inregistrarii la Registrul Comertului se considera ca am activitate? Va dura ceva pana cand voi amenaja spatiul, voi face aprovizionarea si tot ce mai este necesar pentru inceput.
Pot declara o data ulterioara infiintarii pentru inceperea activitatii (dupa o luna, sa zicem)?

2. As fi dorit sa declar sediul social la adresa de domiciliu, dar nu am terminat constructia casei si de la RC mi s-a spus ca doar daca am procesul verbal de receptie a casei o pot declara sediu social.
In situatia aceasta nu stiu cum ar trebui sa procedez.
Pentru activitatea societatii (in principal papetarie) voi inchiria un spatiu comercial unde va fi si sediul social, insa la momentul inchirierii societatea nu va fi fost infiintata. Daca inchei contractul de inchiriere ca persoana fizica, cum voi putea deduce chiria din venituri?

3. In OUG nr. 6/2011 se specifica faptul ca in obiectul de activitate al unei SRL-D vor fi cel mult 5 grupe de activitate, dar in actul constitutiv (modelul disponibil online) sunt trecute clase. O grupa are 3 cifre, iar o clasa are 4 cifre. Eu cum aleg, ce anume trec? Grupa sau clasa?
Tot in actul constitutiv este o rubrica pentru activitatea principala si inca 5 rubrici pentru activitatile secundare. Deci sunt 6 sau 5 activitati pentru un SRL-D?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 11:22, 8 Martie 2016
1. La infiintare completati declaratia de activitate - model 1. Prin aceasta se declara ca nu se desfasoara nicio activitate si va obligati ca la demararea activitatii sa depuneti declaratiile aferente - (declaratia de activitate - model 2)
2. Puteti incheia contractul de inchiriere pt. sediul social specificand denumirea firmei (tb. sa o aveti rezervata) si mentiunea "societate in curs de infiintare"
3. O grupa poate avea una sau mai multe clase. In actul constitutiv puteti avea 20 de clase cu conditia ca ele sa apartina celor 5 grupe. Actul constitutiv si-l face fiecare in functie de ce stabilesc asociatii/asociatul, ne e o chestie stabilita cu 5 rubrici. Asa cum v-am spus poti sa ai 20 de activitati secundare si atunci ai nevoie de 20 de "rubrici". Probabil dvs. aveti un model care are doar scop informativ.
Va multumesc pentru raspuns :)
Buna ziua,

Revin cu o intrebare: ca SRL-D pot opta pentru plata impozitului pe profit sau din start sunt
obligata sa platesc impozit pe venit?

Precizez ca voi porni la drum fara niciun angajat. Ulterior, daca se va dovedi necesar, voi avea cel mult un angajat.
O firma mica, la inceput de drum, cu multe investitii initiale, nu doar ca nu este ajutata sa se dezvolte, ci este sugrumata practic de acest impozit pe venit.
Nu inteleg rationamentul celor care au luat aceasta decizie :stunned:
La infiintare, sunteti trecuti automat la impozit pe venit. Rationamentul e simplu: impozitul pe venit se calculeaza mai usor si elimina partial evaziunea. Pentru unele firme (in special in domenius serviciilor) este foarte benefic.
Foarte descurajant :(
Pentru firma mea (comert cu amanuntul - birotica, papetarie, carte scolara) este moarte curata, pentru ca ma obliga astfel sa practic un adaos comercial mare si nu-mi permite sa pot patrunde pe piata cu oferte avantajoase pentru client si sa fac fata concurentei.

Alte discuții în legătură

Clase caen si diferenta acte infiintare intre srl si srl-d Loredana_84 Loredana_84 La infiintarea unui SRL-D trebuie sa intocmesc actul constitutiv a.i. sa în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d, grupe coduri caen kalinb kalinb Buna ziua, Va rog sa imi clarificati ce trebuie scris in actul constitutiv la domeniu de activitate principal si secundar. Pentru aceasta am 2 ... (vezi toată discuția)
Vreau sa deschid o vulcanizare iacob adelin iacob adelin as dorii sa stiu pas cu pas ce autorizatii imi trebuiesc,in special daca imi trebuie autorizatie de functionare de la primarie,va multumesc. (vezi toată discuția)