avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... amanarea pronuntarii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

amanarea pronuntarii

buna dimineata .as dorii sa stiu care este limita maxima de amanare a pronuntarii solutiei.Pina in prezent au fost 3 termene a cate 7 zile,cate vor mai urma?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:44, 4 Martie 2016
Daca cererea de chemare in judecata s-a formulat dupa 15.02.2013 inclusiv, potrivit art. 396 din Codul de procedura civila (1) În cazuri justificate, dacă instanţa nu ia hotărârea de îndată, pronunţarea acesteia poate fi amânată pentru un termen care nu poate depăşi 15 zile.

In practica, se intampla, din pacate, destul de des sa fie depasit termenul de mai sus.

Se poate formula contestatie privind tergiversarea procesului, insa, nu va recomand. Tot acel judecator/acel complet va judeca. Mai bine mai aveti putina rabdare, poate se rezolva.
Amanarea pronuntarii potrivit art. 396 al.1din Codul de procedura civila nu poate depasi 15 zile.In practica sunt cazuri cand acest termen este depasit , instanta are probabil motive intemeiate sa procedeze astfel.Nu am cunostinta de vreo sanctiune pentru depasirea termenului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare de 4 ori.. bună ziua! am un proces de partaj de 3 ani deja, la ultima ședință ... Nico1982 Nico1982 Bună ziua! Am un proces de partaj de 3 ani deja, la ultima ședință a rămas în pronuntare.. S-a amânat deja de 4 ori pana acum, nu înțeleg! Este ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare crysstianno crysstianno ªedinţe 01.10.2013 Ora estimata: 08:30 Complet: C2 Civil Fond Funciar Minori-Familie am. pr. Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: ... (vezi toată discuția)