avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Masa calda acordata salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Masa calda acordata salariatilor

Se poate acorda o masa calda salariatilor in suma de 9.41lei/zi cv.unui tichet de masa,in situatia in care societatea detine un restaurant?
In acest caz regimul fiscal este ca cel al tichetelor de masa?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:42, 5 Martie 2016
Art. 32 din Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa :

Angajatorii care au organizate cantine-restaurant sau bufete, potrivit art. 2 alin. (1) din Legea nr. 142/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, pot achizitiona, tipari si distribui tichete de masa pe suport hartie, cu respectarea prevederilor art. 30, numai salariatilor proprii, incadrati cu contract individual de munca. In acest caz, angajatorii respectivi sunt obligati sa asigure evidenta, circulatia si pastrarea tichetelor de masa pe suport hartie, astfel incat sa poata face dovada cheltuielilor efectuate in acest scop, in vederea aplicarii prevederilor art. 8 din Legea nr. 142/1998, cu modificarile si completarile ulterioare.


Tratamentul fiscal al alocatiei de hrana acordata salariatilor
[ link extern ]



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa calda pentru salariati carpaho carpaho O societate vrea sa ofere salariatilor o masa calda. Aceeasi societate ofera salariatilor si tichete de masa. va rog sa-mi spuneti daca este legal sa oferim si ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa versus masa gratuit? Curecheriu_Georgiana Curecheriu_Georgiana As dori sa stiu,daca intr-o luna la un restaurant se ofera tichete de masa,asta inseamna ca nu mai poate primi o masa pe zi asigurata fiind?trebuie sa aleaga ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa legea 291/2013 ukzspan ukzspan Din art. 1 - Legea 291/2013 se intelege ca de tichete de masa pot beneficia si bugetari, dar stie cineva care sunt conditiile legale sau cum se procedeaza, din ... (vezi toată discuția)