avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri suplimentare indeminzatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri suplimentare indeminzatie crestere copil

buna ziua,doresc sa obitin indemnizatia crestere copil pentru 2 ani in calitate de tata ,sunt salariat dar recent am inchiriat apartamentul deci obin venituri din chirie ,este o problema ,este posibil sa nu pot beneficia de indeminzatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:05, 5 Martie 2016
Veniturile din chirii nu sunt venituri profesionale si ele se pot cumula cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).
Nu este nicio problema, intrucat veniturile din chirii nu se iau in considerare la stabilirea indemnizatiei pentru CCC si nici nu duc la suspendarea platii acesteia.

art.16 din OUG 111/2010
.....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil holira holira daca beneficiez de indemnizatie crestere copil, pot beneficia de alte venituri suplimentare conform conventiei civile SC ORIFLAME? Am avut Pf , iar acesta l am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere si ingrijire copil Florina18 Florina18 Se poate obtine si indemnizatia lunara de crestere copil si salariu in acelasi timp? La ce fel de venituri se refera- OUG 111/2010 art 16 (3)Plata ... (vezi toată discuția)
Poti avea venituri in concediu crestere copil? Mariaromania Mariaromania Este adevarat ca acum poti avea venituri in timpul concediului crestere copil? Orice fel de venituri in limita a 3000lei/an? (vezi toată discuția)