avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume minor

Buna seara. Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.

Minorul a rezultat dintr-un concubinaj terminat acum un an (tatal a recunoscut copilul). In acest an, tatal a fost mai mult absent in viata minorului (nu a vrut sa il vada, a fost foarte nehotarat si in privinta pensiei alimentare). In ultimul timp a tot sustinut ca as face bine daca as schimba numele minorului din al lui in al meu. Dar si in aceasta privinta este foarte nehotarat (azi vrea, maine spune altceva). Intrebarea mea este: pot trece minorul pe numele meu? Daca da, care sunt demersurile?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 6 Martie 2016
puteti sa il schimbati pt un motiv intemeiat si cu acordul tatalui. Fara acordul lui e mai greu.
procedura si acte necesare gasiti in linkuri
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui Laurr Laurr Buna dimineata! Parintii mei nu au fost ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! copilul meu la naștere ... Flavia2903 Flavia2903 Bună ziua , ma poate ajuta cineva va rog! Copilul meu la naștere a fost trecut pe numele meu, iar apoi tatăl l-a recunoscut, fiind trecut ulterior în ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului și custodie comună: cum pot evita ca tatăl copilului (fost deținut, cu comportament violent atât fizic cât și verbal) să le obțină? IoanaRDN IoanaRDN Buna ziua, in urma unei relații de doua ani a rezultat un copil, in prezent de 3ani jumate , al carui tata a fost deținut în perioada noiembrie 2015-2018 pt ... (vezi toată discuția)