avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parasirea locului de munca cu banii din vanzari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parasirea locului de munca cu banii din vanzari

Ok,am nevoie de un raspuns rapid pentru ca sunt panicat si nu stiu daca mi se va intampla ceva? Am lucrat la un stand o luna de zile, nu am semnat niciun contractde munca pt ca respecxtivii mi-au zis ca este perioada de proba de stagiar 1 luna dupa care semnam contractul. Ei sustin ca m-au declarat la fortele de munca, avand poze dupa buletinul meu, nu stiu ce sa spund espre asta. Ideea e ca ieri trebuia sa imi iau banii dar seful m-a tot amanat mi-azis ca am o amenda de 50 euro ca am intarziat la loculde munca si daca nu vreau EU sa platesc sa il las pe el sa rezolve situatia si dupa orbim de salariu, in conditiile in care atunci cand i-am cerut un avans saptamana trecuta mi-a spus ca nu se poate sa imi dea banii mai devreme SAU MAI TARZIU de data d e5. Eu m-am certat rau cu sefu si in ziua aia facusem aproape 3 mil. Casa de marcat e mica, nu are loc de tinut bani si banii ii tineam eu si la sfarsitul zile ii predam. Am plecatd e lamunca cu tot cu castigul de 3 mil. ce se poate intmpla???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 8 Martie 2016
Mai degraba ar fi un soi de delapidare.
La 300 lei nu patiti nimic concludent mai ales daca ei va datoreaza bani.

Nu am inteles cat va datoreaza ei.

Amenda de 50 de euro se da in Germania...

Probabil ca au vrut sa va jepcareasca...si le-ati luat banii...

Problema ar fi ca dvs. nu ati respectat legea desi nici ei nu au respectat-o si doar dvs. ati fi sanctionat band...zic eu...

In mod normal ar trebui inchisa firma lor in astfel de cazuri dar legea nu va ajuta ca nu este in sensul de a ajuta pe cei saraci...
mottofreee a scris:

freeelis a scris:

...
Codul Muncii prevede si sanctionarea persoanei care a lucrat fara c.i.m. si nu numai a angajatorului.

Conditionat .
..

Codul Muncii la art.260 alin.1 lit. f nu face nicio conditionare de depunerea sau nedepunerea sesizarii la ITM pentru aplicarea sanctiunii contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda itm-munca la negru andreea-milo andreea-milo Buna seara, Trei din fostii mei angajati au inaintat o plangere la ITM pentru neplata salariilor restante pentru lunile noiembrie si decembrie 2013. Cei ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca drepturi banesti avram17roma avram17roma buna ziua , am si eu o intrebare . Eu am muncit la un magazin germanos ( care era franciza ) timp de 22 de zile calendaristice. In tot timpu asta eu nu am ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de somaj ciobicasimona ciobicasimona buna ziua , am si eu nevoie de niste raspunsuri sotul meu a intrat in somaj din octombrie 2011iar la sf lunii ianuarie 2012 a incercat sa se angajeze , nu i au ... (vezi toată discuția)