avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... temei legal, parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

temei legal, parte comuna

daca s-a spart teava (care este parte comuna) la vecinul de deasupra si m-a inundat, cine plateste pagubele (degradarea peretelui mau care necesita varuire): vecinul in apartamentul caruia s-a spart teava sau asociatia din fondul de reparatii?
va multumesc anticipat si pt un temei legal in aceasta situatie!
Cel mai recent răspuns: edx , utilizator 12:36, 17 August 2009
In mod normal vecinul este acela care trebuie sa repare prejudiciul cauzat dvs.prin neglijenta acestuia.Conform art.998 C. civil ,,orice fapta a omului care cauzeaza altuia un prejudiciu, obliga pe acela din a carui greseala s-a ocazionat, a-l repara"i, iar conform art. 999,,omul este responsabil nu numai de prejudiciul cauzat prin fapta sa, ci si de acela ce a cauzat prin neglijenta sau prin imprudenta sa".
nu e vina nimanui ca a cedat teava...e parte comuna, ca si acoperisul.
daca ii ploua omului situat la ultimul etaj in casa ii platim toti zugraveala.
in situatia mea de ce nu se poate ca sa plateasca asociatia...ca nu vreau sa ma cert cu omul sa-i cer bani... mai ales ca stiu ca nu are nicio vina, nu putea sa previzioneze ca se va defecta teava....
va multumesc!
care sunt actele normative care reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari?
Lege nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari .
Ar putea fi antrenata si raspunderea un solidar , a tuturor locatarilor de pe scara, dac este vorba despre o teava care face parte din coloana comuna de apa. Insa ,stiu din experienta ca nu este chiar simplu , nu toti vecinii sunt de acord sa suporte reparatia , m-am lovit de asemenea chestiuni personal.Poate dvs. veti mai mult noroc .
~ Conținut șters la cerere ~
ar fi fost vina omului daca intervenea neautorizat...isi facea vreun bransament, dar teava a cedat din motive neimputabile omului...nu vreau sa acuz aiurea.exista un fond de reparatii, e vorba de teava comuna, e normal sa fie achitate din acest fond.
deci eu am prejudiciul, dar omul nu a gresit cu nimic...
multumesc!

Alte discuții în legătură

Responsabilite/despagubire proprietatea privata la lucrare teava comuna bogdanaav bogdanaav Va rog daca puteti sa ma lamuriti cu urmatoarele aspecte: Teava comuna de apa calda de la baie s-a spart in dreptul apartamentului meu. Stiu ca cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)
Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa ... alex bruh alex bruh Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa la bucatarie si are o usa de vizitare foarte mica de la constructia blocului si nu s-a putut ... (vezi toată discuția)