avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii publice- lipsa invitatie licitatie ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii publice- lipsa invitatie licitatie electronica

Buna ziua,

Solicit ajutor .Firma pe care o reprezint a participat la o licitatie publica.In urma deschiderii ofertelor ni s-a transmis doar un proces verbal al sedintei de deschiderea ofertelor , in care se specificau operatorii participanti, documentele de calificare depuse si pretul ofertat.Dupa o perioada au organizat licitatie electronica fara insa, a ne invita la aceasta licitatie si fara a ne comunica motivul descalificarii firmei noastre.
Va rog sa ma ajutati in aceasta problema.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 14:03, 9 Martie 2016
Asta inseamna ca oferta dvs. nu a fost declarata admisibila si nu ati fost invitati la licitatia electronica.

Puteti depune contestatie la CNSC in baza informatiilor afisate de sistemul SEAP privind licitatia electronica in derulare, dar in cazul asta nu prea aveti obiect, neavand cunostinta in mod oficial de decizia autoritatii privind oferta dvs.

In mod normal, trebuie sa asteptati comunicarea scrisa privind rezultatul procedurii (inclusiv motivul respingerii ofertei dvs) si dupa aceea sa o contestati la CNSC, avand in cazul asta toate elementele privind motivul respingerii.
Multumesc frumos pentru explicatii!
Autoritatea contractanta a avut cadru legal pentru inceperea licitatiei electronice fara a imi comunica motivul declararii neadmisibile a ofertei mele si deci, a neinvitarii la procedura electronica?
Multumesc!
Art.206 coroborat cu art.161, alin.1) si art. 165, alin.2) din OUG 34.


Conform art. 206, AC are obligatia de a informa doar rezultatul procedurii sau al selectiei, nu si al calificarii sau al stabilirii admisibilitatii ca etapa inainte de LE.

Conform art.256^2, alin.1) aveti dreptul de a contesta in 5/10 zile de la data publicarii inceperii LE in SEAP sau de la data primirii comunicarii transmise conf.art.206, amandoua reprezentand acte ale AC in sensul art.255, alin.3), luate la cunostinta in sensul art.256^2, din SEAP, respectiv prin informare scrisa.

Diferenta intre ele este cea pe care v-am precizat -o anterior.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in cazul unei licitatii electronice offline carroponte2005 carroponte2005 Buna ziua, Am participat la o cerere de oferta cu proceduta finala licitatie electronica offline, DAR autoritatea contractanta nu a transmis nicio ... (vezi toată discuția)
Contestatie netransmisa la ac de catre contestator zinates zinates Ce trebuie sa faca AC in cazul in care e instiintata de catre cnsc ca s-a depus contestatie de catre unul din ofertantii necastigatori. Contestatia s-a depus ... (vezi toată discuția)
Urgent - oferta declarata de doua ori neconforma andr_georgi andr_georgi Am participat la o licitatie unde am fost declarati neconformi. Am facut contestatie la consiliul. CNSC ne-a dat dreptate in parte fapt pentru care in tremenul ... (vezi toată discuția)