avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modificarea titlurilor de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modificarea titlurilor de proprietate

buna ziua
am si eu o intrebare, nelamurire?
bunicul meu a avut teren foarte mult.
el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ..)
impreuna cu fratele sau au facut cererii in baza legii fondului funciar si sa eliberat numai pentru o parte din terenuri.
el a decedat acum 5 ani
inainte sa decedeze o parte din titlurile de proprietate sau eliberat sub numele de fata al mamei sale, pe numele bunicului sau , al tatalui sau si pe numele unchiului lui.
la toate aceste titluri el este unic mostenitor iar la altele este mostenitor impreuna si cu alte persoane -verii.
parintii, bunicii, si unchiul au decedat inainte de 1989.
cand a fost la primariile in cauza a stabilit ca sa se faca modificarile sa treaca numele sau nu numele rudelor decedate de peste 50 de ani, si i sa zis sa stea acasa ca se rezolva.
iar la alte titluri sa fie trecut si el alaturi de verii sai.
mentionez ca cand a vrut sa depuna cererea pentru revendicare, i sa zis ca daca a depus unu , se trece totii pe titlu de proprietate.
primaria imi zice ca trebuia sa depuna si el , numai ca primaria ia refuzat cererea sub pretextul ca sa nu le blocheze activitatea si sa depuna numai unu si se trece totii.
intrebare:
ce se poate face?
se poate face modificarea titlurilor de proprietate pe cale administrativa?
mentionez ca la un titlu de proprietate un var sa dus si a dezbatut succesiunea si sa dat ca fiind bunicul sau , iar eu iam facut sesizare de fals si uz de fals.
acum se afla la parchet in cercetare.

Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
sile2011, utilizator
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 15:25, 13 Martie 2016
Orice modificare/nulitate a titlurilor de proprietate se face pe cale judecatoreasca. Introduceti actiunea la instanta competenta, argumentati temeinic toate capetele de cerere si pe baza probatoriului administrat in cauza instanta va decide solutia aplicabila.
"Mama mea şi cu sora ei au fost într-o situaţie similară, părinţii lor au avut mai multe terenuri (erau loturi/parcele diferite), sora mamei a depus cerere pentru toate cele şase terenuri, mama doar pentru două. Aşa că sora mamei a primit titlu de proprietate pentru cele şase suprafeţe, iar mama a fost înscrisă doar pe două dintre titlurile de proprietate. Dacă dvs. credeţi că depunerea cererii pentru fiecare teren nu are nicio relevanţă, aşa o fi, spuneţi asta şi la proces..."
si succesiunea cum a facut-o dupa titlurile emise pe numele sorei?
din cate se stie la notar se cheama totii mostenitori, indiferent ca este inscris unu sau mai multi mostenitori.
asta o stiu ca am trecut prin situatia asta
multumesc

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2016
sile2011, utilizator
Cred că vorbim despre lucruri diferite. Eu mă refer la terenuri deţinute de bunicii mei în urmă cu mulţi ani, care au fost confiscate în perioada comunistă. Pentru astfel de terenuri s-a făcut Legea 18/1991 şi celelalte legi ulterioare ale fondului funciar. Cum bunicii au murit înainte de 1990, solicitarea de reconstituire a dreptului de proprietate nu s-a putut face de ei, ci de către moştenitori, respectiv de cele două fete pe care le aveau. La terenurile retrocedate prin legile funciare NU se face nicio succesiune de către cei care depun cerile de retrocedare. Terenurile sunt retrocedate, la cerere, moştenitorilor îndreptăţiţi. Dacă vreunul dintre cei care au depus cerere pentru retrocedare ar fi murit, atunci s-ar fi făcut succesiune de către moştenitorii acestora. Mama mea şi sora ei nu au făcut nicio succesiune pentru terenuri, deoarece ele sunt cele care au depus cererea de retrocedare după pământurile bunicilor.
buna ziua
in cazul dvs este pentru ca ati impartit dinainte ca sa evitati notariatul, fiecare si a luat partea care i se cuvine.
multumesc
Nu, stimate domn, ori nu aţi înţeles nimic din ceea ce am scris eu ori nu aţi înţeles principiile legilor fondului funciar. Nimeni nu a evitat notariatul şi nimeni nu a împărţit nimic înainte. Succesiunile conform legilor fondului funciar nu se realizează după regulile clasice, ale unor succesiuni obişnuite, unde vin la "împărţeală" toţi moştenitorii. Succesiunile pentru terenurile confiscate în perioada comunistă şi retrocedate se fac după legi speciale. Aici, în afară de calitatea de moştenitor, mai trebuie îndeplinită, obligatoriu, o condiţie: ca acel moştenitor să fi făcut cerere. Deci, ambele condiţii trebuie îndeplinite simultan. Ambele sunt condiţii obligatorii, nu poate fi îndeplinită doar una dintre ele. De aceea v-am dat şi exemplul familiei mele. Maică-mea "a dormit în post", ca să mă exprim mai neaoş, şi atunci a primit doar câte jumătate din două terenuri (pentru care a depus cereri), iar sora ei a fost cea care a respectat litera legii şi a primit patru terenuri întregi şi două pe jumătate. La notariat se mergea pentru succesiune numai în cazul în care unul dintre cei care a făcut cerere ar fi decedat, iar moştenitorii lui făceau succesiunea pentru partea care-i revenea decedatului. Eu mă opresc aici, pentru că am senzaţia că discutăm în paralel. Fără supărare :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
elenagabi, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate doar pe numele unui singur mostenitor slivneanu2001 slivneanu2001 Buna ziua am si eu o problema .Bunicii mei au decedat in 1986.In 1995 s-a luat pe legea 18/1991 6 ha de pamant unde este un titlu de proprietate unde apar cei ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie abuziva! ChirculescuIon-Mugurel ChirculescuIon-Mugurel Buna ziua!Va rog a ma ajuta sa gasesc un raspuns la o problema ce ma framanta de mai mult timp.Este vorba de 1ha de padure cu care abuziv cred eu,unchiul ... (vezi toată discuția)
Eliberare titlului de proprietate s-a fãcut legal? valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii ... (vezi toată discuția)