Buna ziua,
s-a dispus renuntarea la urmarirea penala impotriva mea, cf. art. 318 (1)(2) din CPP si art. 314 (1) b) din CPP
Am observat un inscris printr-un dosar cum ca aceasta a fost introdusa in cazierul meu care era imaculat pana acum si tin sa ramana imaculat. Este legal aceasta?
Mentionez ca am gasit aceasta discutie privind art. 15 din Legea 290/2004 ca solutie, mai e relevanta?
www.avocatnet.ro/content/for...
Ar trebui sa fie...
[ link extern ]
[ link extern ]
"
7. La articolul 15 alineatul (1), literele f)-h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„f) s-a dispus renuntarea la urmarire penala sau clasarea fata de ele ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executarii masurii educative;
h) au trecut 2 ani de la data cand s-a pronuntat o hotarare definitiva de amanare a aplicarii pedepsei si nu s-a dispus revocarea sau anularea amanarii aplicarii pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;”
"
Multumesc
P.S. Mentionez ca stiu ca art. 318 a fost declarat neconstitutional, si intre timp am facut o cerere de preschimbare a ordonantei de renuntarea la urmarirea penala in ordonanta de clasare fiindca fapta nu exista - dosarul a fost falsificat de procuror