avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... renuntarea la urmarirea penala bagata in cazier penal ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

renuntarea la urmarirea penala bagata in cazier penal - e legal?

Buna ziua,

s-a dispus renuntarea la urmarirea penala impotriva mea, cf. art. 318 (1)(2) din CPP si art. 314 (1) b) din CPP

Am observat un inscris printr-un dosar cum ca aceasta a fost introdusa in cazierul meu care era imaculat pana acum si tin sa ramana imaculat. Este legal aceasta?

Mentionez ca am gasit aceasta discutie privind art. 15 din Legea 290/2004 ca solutie, mai e relevanta?
www.avocatnet.ro/content/for...

Ar trebui sa fie...
[ link extern ]

[ link extern ]
"
7. La articolul 15 alineatul (1), literele f)-h) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„f) s-a dispus renuntarea la urmarire penala sau clasarea fata de ele ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) a trecut un an de la data executarii masurii educative;
h) au trecut 2 ani de la data cand s-a pronuntat o hotarare definitiva de amanare a aplicarii pedepsei si nu s-a dispus revocarea sau anularea amanarii aplicarii pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal;”
"

Multumesc

P.S. Mentionez ca stiu ca art. 318 a fost declarat neconstitutional, si intre timp am facut o cerere de preschimbare a ordonantei de renuntarea la urmarirea penala in ordonanta de clasare fiindca fapta nu exista - dosarul a fost falsificat de procuror
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 00:49, 18 Martie 2016
Nu o sa apara in cazier.
Da, din cate stiu si eu nu apare in cazier.
Am facut copie la inscrisul din dosar care m-a avertizat si care apare cam asa:

MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, NR. X/X.X.X.2004

Emitent - Parchetul de pe langa Tribunalul N

Nr. <dosarul penal X din 10.12.2015 - data ordonantei de renuntarea la urmarirea penala>

Catre

Inspectoratul de politie a judetului N

- Cazier judiciar -

In conformitate cu art. 11 din Legea 290/2004, va comunicam urmatoarele date:

<datele mele>

Prin ordonanta din 10.12.2015 din dosarul X, s-a dispus renuntarea la urmarirea penala, cf. art. 318 (1)(2) rap. la art. 314 (1) b) din CPP

pentru infr. prev. si ped. de prev. de art. 279 (1)(2) din CPP si plata cheltuielilor judiciare in suma de 800 lei

Prim procuror semnat Luat in evidenta Data <lipsa> Semnatura <lipsa>

Ce inseamna acest document va rog? Eu vad ca cererea cf. art. 11 din Legea 290/2004 e cererea de inscrierea in cazier
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2016
eusaisapte, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Posibil sa fie o notificare de scoatere din cazier, habar n-am

Partea "MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI, PARTEA I, NR. X/X.X.X.2004" e posibil sa insemne data publicarii legii pe care o foloseste procurorul. Tot e bine ca nu foloseste legea comunista - daca regimul nu s-a schimbat la parchetul asta macar au luat la cunostinta ca legea s-a mai schimbat :)

Am facut cerere de informare la procuror daca a inscris renuntarea la urmarirea penala in cazierul penal, si in loc sa-mi raspunda la intrebare mi-a raspuns ca "dosarul nu-i la mine". Sunt sigur ca stie ce-a facut tocmai fiindca e un caz notoriu cel putin in nomenclatura locala.

Am repetat cererea de informare...

Alte discuții în legătură

Ce calitate am in dosarul penal daca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala? eusaisapte eusaisapte Am primit ordonanta de renuntare la urmarirea penala care este intemeiata in drept pe art. 318 (1)(2) raportat la art. 314 b) din CPP Ce calitate am acum in ... (vezi toată discuția)
Codul penal și codul de procedură penală, modificate în acord cu directivele europene și cu decizii ale curții constituționale pronunțate în perioada 2014-2016 Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Guvernul a modificat și completat, astăzi, prin ordonanță de urgență, Legea nr. 286/2009 privind Codul penal și Legea nr. 135/2010 privind Codul de ... (vezi toată discuția)
Renuntare la urmarirea penala...desi respectivul a fost condamnat anterior pentru aceeasi fapta desirelia75 desirelia75 plangere abandon de familie pentru perioada 2013 si 2014, solutionata in nov.2015 prin ordonanta de renuntare la urmarirea penala fata de numitul x. inca nu ... (vezi toată discuția)