avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Renuntare la urmarirea penala...desi respectivul a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Renuntare la urmarirea penala...desi respectivul a fost condamnat anterior pentru aceeasi fapta

plangere abandon de familie pentru perioada 2013 si 2014, solutionata in nov.2015 prin ordonanta de renuntare la urmarirea penala fata de numitul x.
inca nu am primit motivarea ordonantei sa stiu daca i s-au pus in vedere numitului x anumite conditii.
intrebarile mele sunt urmatoarele:

1.numitul x avea din nov 2012 o condamnare cu suspendare de 6 luni si termen de incercare de 2 ani si 6 luni pentru aceeasi fapta de abandon de familie, in aceste conditii este corecta renuntarea la urmarirea penala?

2.in conditiile in care se pare ca renuntarea la urm.penala este neconstituionala...pot invoca si acest lucru in plangerea impotriva acestei ordonante?
Cel mai recent răspuns: desirelia75 , utilizator 08:35, 28 Mai 2016
1) Este corecta (dpdv al actului procesual penal) solutia de renuntare la urmarirea penala. Insa asa cum ati spus si dvs. trebuie vazuta ordonanta si daca este motivata.
2) Cand s-a dat solutia in speta dvs., in nov 2015, nu exista decizia ccr din ian 2016.
se poate renunta la urmarirea penala si fara a i se pune vreo conditie numitului x?sau fara a fi amendat sau sanctionat cumva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
desirelia75, utilizator
Inca nu a fost publicata in MO decizia CCR, in continuare se dispun astfel de solutii.
Nu e obligat sa dispuna indeplinirea anumitor obligatii, lege spune ca poate, ramane la apreciere.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da, pe scurt nu puteți face nimic cu privire la ce s-a dispus de parchet
desirelia75 a scris:

se poate renunta la urmarirea penala si fara a i se pune vreo conditie numitului x?sau fara a fi amendat sau sanctionat cumva?

Da, pentru lipsa de interes public, art. 318 (1)(2) din CPP. Eu am primit asa ceva nelegal si netemeinic, si o sa invoc ca art. 318 e neconstitutional, momentan suspendat de drept pendinte publicarii deciziei cf. art. 147 din Constitutie, si o sa cer preschimbarea odonantei de renuntarea la urmarirea penala in ordonanta de clasare cf. art. 314 (1) a), art. 315 (1) b) si art. 16 (1) a) “fapta nu exista”

si o sa invoc decizia ICCJ nr. 33/2015

[ link extern ] /
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Redeschidere urmărire penală Just-drept Just-drept Am avut un proces nedrept. Procurorul a propus confirmare renuntare urmarire penală (art 318 cpp), iar judecatorul a admis confirmarea la RUP. Sunt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște ... Crinus Crinus Bună ziua. Vă rog frumos să mă ajutați și pe mine cu niște sfaturi specializate în următorul necaz. Tatăl meu în vărstă de 76 ani a fost bătut ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) ContSters427013 ContSters427013 Buna ziua, Ma puteți ajuta cu un sfat in legătura cu o problema? In urma cu 1 an și ceva am sustrat dintr un supermarket un produs, după am fost dus in ... (vezi toată discuția)