avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fără acord de recunoaştere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fără acord de recunoaştere

sent. pen. nr. 59/03.03.2016.În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C. proc. pen. coroborat cu art. 404 al. 3 teza a II-a C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte în sarcina inculpatului Iurcea Ioan, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. şi ped. de art. 336 al. 1 C. pen. cu aplic. art. 396 al. 10 C. pr. pen., pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare. În temeiul art. 83 şi art. 84 C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Maramureş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 85 alin. 2 C. pen. impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: b) să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile în condiţiile stabilite de Serviciul de Probaţiune în ceea ce priveşte entităţile unde inculpatul urmează să desfăşoare munca. În temeiul art. 86 alin. 1 C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Maramureş. În temeiul art. 404 alin. 3 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 03 martie 2016.

asta inseamna ca pot sa-mi redobandesc permisul? " amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri." si nu mi se mai anuleaza?si cum il redobandesc?ce trebuie sa fac?

Conform art. 103 din OUG 195/2002 la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare vi se suspenda dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile.

(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune:
.....
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, renunţarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2016
Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat, Avocat
Bine si sa inteleg..ca eu o sa fiu sanctionat cu 90 de zile? "1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere se dispune: amânarea aplicării pedepsei
.....
pedeapda de 90 de zile cand se aplica?de la hotarare definitiva sau s-a luat in considerare de cand mi-a fost suspendat in timpul cercetari(2 ani)?
ce trebuie sa fac sa redobandesc permisul?
Mergeti cu hotararea definitiva si va ridicati permisul.
tinand cont ca mi-a fost suspendat timp de 2 ani de zile in timpul cercetarilor,se i-a in considerare de cand mi-au luat cele 90 de zile sau doar dupa hotararea definitiva se aplica cele 90 de zile?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
joony92, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O sa vi-l dea direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este perioada de timp dupa care pot incepe scoala de soferi? va multumesc anticipat! FranciscL FranciscL În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. condamnată pe inculpatul .............. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot recupera permisul iliutailie69 iliutailie69 04.11.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: Penal - N A1 Tip solutie: Agravarea pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul sau nu? data:09.06.2022 ora estimata: ... GeorgeGG93 GeorgeGG93 Mi-a fost anulat permisul sau nu? Data:09.06.2022 Ora estimata: 9:00 Complet: C8P - BN Solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutie pe scurt: În ... (vezi toată discuția)