avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... predare inventar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

predare inventar

In data de 02, am avut un accident de munca( declarat de mine la ITM ). Pe data de 08 ( ultima zi de C.M.) am notificat firma privind incetarea contractului de munca,incepand cu 09, conform art. 31, alin. 3, din Codul Muncii. Notificarea a fost trimisa pe E_mail. In acelasi E_mail le-am adus la cunostiinta ca in urma accidentului de munca am predat cheile masinii ( in care se aflau majoritatatea obiectelor de inventar) colegului de echipa pentru a-si putea continua activitatea, iar eu am plecat cu taxiul la spitalul de urgenta. In acelasi E_mail ii rog sa verifice situatia obiectelor de inventar si sa-mi comunice pe E_mail daca sunt obiectii, in vederea finalizarii in bune conditii a formalitatilor de lichidare, mentionand ca eu nu mai detin asupra mea nici un obiect de inventar, toate aflandu-se fie in masina fie la sediul firmei, eu nemai avand acces la ele din data de 02. Conducerea firmei ma roaga sa ma prezint la sediul firmei pentru predarea obiectelor de inventa.
Intrebarea este, daca exista vreo lege care sa prevada ceva pentru o astfel de situatie, referitoare la predarea obiectelor de inventar. Precizez ca eu vreau sa evit orice contact cu firma pentru ca tot incearca sa ma puna sa semnez acte antedatate ( fisa SSM, etc.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:33, 9 Martie 2016
Potrivit HG 2230/1969, predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale se face între gestionarul care predă şi cel care primeşte, pe baza dispoziţiei scrise a conducătorului organizaţiei socialiste. În dispoziţie se vor arăta: gestiunea care se predă, numele şi prenumele gestionarilor şi ale persoanelor care, conform prezentei hotărîri, participă la operaţia de predare-primire, precum şi locul, ziua şi ora începerii acestei operaţii.

Gestionarul, în cazul în care este împiedicat să efectueze personal predarea, poate desemna o persoană care consimte să-l reprezinte la această operaţie.
In cazul în care gestionarul sau reprezentantul său nu se prezintă la locul şi timpul stabilit, predarea se face în numele gestionarului de către un angajat desemnat în acest scop de conducătorul organizaţiei socialiste.
Pentru situatia pe care am prezentato, exista vreun termen in care angajatorul trebuie sa faca verificarea inventarului? Repet in cazul meu toate obiectele au fost practic predate, dar fara o verificare si proces verbal. Eu nu mai am ce preda fizic, Din data de 2 pana pe 9 se putea intampla orice cu acele obiecte.
Procesul-verbal se va trimite la contabilitate care verifica ce ati avut in gestiune si ce ati predat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa gestionar la gestiuni materiale carmen1975 carmen1975 Buna ziua, am intrebarea urmatoare: cum se procedeaza legal in situatia in care gestionarul lipseste din unitate pe motiv medical mai mult de 60 zile ... (vezi toată discuția)
Preluare gestiune papillon papillon Buna seara! In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului danielairis danielairis sunt angajata la o firma din braila.cu toate ca am o stare de sanatate destul de precara,am lucrat in conditii destul de grele.in urma cu trei saptamani ,am ... (vezi toată discuția)