avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata CASS de catre persoane fara venituri
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata CASS de catre persoane fara venituri

Sunt in tara max 60 de zile din 365.Tara in care lucrez nu are incheiat acord de evitare a dublei impuneri deci va trebui sa platesc CASS(spatiu non european).La locul de munca platesc asigurare de sanatate.Nu vi se pare neconstitutional(imoral) sa platesc ptr servicii de care nu pot beneficia?Nu se creeaza o diferenta majora intre cei fara venituri asistati de stat si cei fara venituri neasistati?Care ar fi calea de rezolvare a acestei aberatii fiscale?Cum poate fi atacata?
Marian
Cel mai recent răspuns: Oana_Pascu , utilizator 15:59, 9 Martie 2016
Conventiile de evitare a dublei impuneri, se refera, din cate stiu, strict la aspectele ce tin de impozite directe, deci nu vizeaza impozitele indirecte (TVA spre exemplu) si nici prelevarile ce tin de parafiscalitate (contributii sociale).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am primit decizie de impunere pentru CASS VN dobanzi bancare.Insa depozitele respective au fost constituite din venituri salariale obtinute in ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii catre societati din ue si non-ue new29obe new29obe Buna ziua.Incerc sa fiu succint.Am facut un site si vreau sa caut firme ce vor sa cumpere publicitate la mine pe site.Ele pot fi atat din UE cat si non-UE.Ma ... (vezi toată discuția)