avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire-succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire-succesiune

Buna ziua!
Tatal meu a decedat acum 9 ani,mama ramasa in casa in care a locuit cu tata si cu bunicii mamei (acestia fiind decedati de mai mult timp).Mama a mostenit aceasta casa de la acesti bunici ai ei facandu-se succesiunea dupa fiecare si fiindu-i lasata ei in calitate de nepoata, celelalte 3 surori ale mamei renuntand la mostenire in favoarea mamei(parintii mamei fiind decedati inaintea bunicilor).Doresc sa stiu trebuia facuta succesiune si dupa decesul tatalui meu chiar daca acesta nu era trecut in actele de mostenire ?Fiind sotul mamei(ea fiind mostenitoarea casei)mostenea o cota parte din aceasta casa?Mama imi poate face act de vanzare cumparare pentru aceasta casa fara aceasta succesiune?Mentionez ca mai am o sora dar eu am investit in casa si tot eu ingrijesc de mama dar si sora mea este de acord ca eu sa raman cu casa si cu grija mamei pana la decesul acesteia.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marrianne42 , utilizator 18:57, 9 Martie 2016
Tatal nu a fost proprietar, asadar vanzarea casei de catre mama nu este conditionata de dezbaterea succesiunii tatalui
Tatal dvs. nu are vocatie succesorala la mostenirea bunicilor mamei intrucat nu se incadreaza in clasa mostenitorilor legali conform art.963-964 NCC.Mama poate face act de vanzare-cumparare cui doreste,nefiind legata de dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt partile fiecaruia din mostenire? Alina Hd Alina Hd Buna dimineata, ma numesc Popa Alina, sunt casatorita, sotul meu ramanand singur la parinti in urma decesului surori. Sora decedata are o singura fata. ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire andreea.d andreea.d Buna ziua. Va scriu in legatura cu o problema legata de mostenirea unchiului meu care a decedat in urma cu aproximativ o luna din pricina cancerului ... (vezi toată discuția)