avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Un drum de exploatare public (in intravilan) e legal ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Un drum de exploatare public (in intravilan) e legal sa fie ne-reglementat de CL prin PUG sau RLU?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.

Am o parcela cu acces la un drum de exploatare care intersecteaza (se termina, mai exact) intr-un DJ. Drumul nu este la marginea localitatii, ba chiar aproape de centru/primarie.
Cei de la Urbanism imi tot spun ca-mi trebuie PUZ pentru o eventuala aut de constructie desi parcela apartine unei zone reglementate tehnic, jurdic si economic prin PUG si apartine unei zone de locuinte individuale.

Se pare ca domnii de acolo nu sunt la curent cu completarile legii urbanismului din 2013 (legea 190/2013 parca) prin care se specifica negru pe alb ca, nu se cere puz daca zona este reglementata prin PUG.

Cand le-am aratat articolul de mai sus au dus-o in lipsa reglemantarii circulatie pentru ca lotul are deschidere la un D.E (care este al primariei si pe care au pus si iluminat public) care nu este reglementat.
Intrebarea mea, este posibil ca un D.E intravilan sa nu fie reglementat si astfel sa constituie motiv de a cere PUZ ??
In cazul ca nu e reglementat, nu era/este obligatia autoritatii locale sa reglementeze toate drumurile publice (fie ele si de exploatare)?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Conditionarea obtinerii autorizatiei de constructie pentru teren la drum public de puz Ciprian68 Ciprian68 Va salut. Am o problema cu obtinerea unei autorizatii de constructie pentru un teren intravilan cu deschidere la drum public. Am tot citit si eu pe net ... (vezi toată discuția)
Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu puz expirat? stanahorea stanahorea Buna ziua, Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a ... (vezi toată discuția)
Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)