avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot obtine aut de construire pe un teren intravilan cu PUZ expirat?

Buna ziua,

Am cumparat un teren in Cluj-Napoca, in anul 2016. Atunci terenul avea PUZ, iar aut de construire se putea elibera fara probleme (PUZ-ul a generat efecte, multe case construite in zona pe acel PUZ). Odata cu implementarea noului PUG, a anulat acel PUZ. Terenul meu se gaseste in noul PUG in categoria ULiu/PUZ (zona de urbanizare cu PUZ expirat). Am depus in toamna 2018 la primarie documentele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism pentru CONSTRUIRE, dar a fost emis cert de urbanism de INFORMARE, in care m-a informat ca nu se poate construi pe terenul meu deoarece zona este incadrata ca zona de urbanizare si necesita un nou PUZ. In acel cert de urbanism mai este precizat urmatoarea: "să permită întocmirea documentației tehnice pentru autorizația de construire, fără elaborarea unei documentații de urbanism, în situația construirii pe o parcelă în cadrul unui front preexistent, în care clădirile de pe parcelele adiacente au același regim de înălțime cu cel solicitat". Terenul meu este o parcela de colt, un front la un drum public iar celalalt front la un drum de servitute. Considerand frontul la drumul de servitute, in dreapta mea exista 3 case construite, dar intre mine si case, exista o parcela libera, iar cei de la primarie solicita ca terenul sa fie intre 2 case construite ca sa se poata aplica pasajul de mai sus. Ati mai avut astfel de cazuri? Ce as putea face?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioan.valerian , utilizator 19:02, 21 Aprilie 2023
~ Conținut șters la cerere ~
Si eu as fi interesat de un raspuns. Sunt intr-o situatie similara. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie constructie conform exceptiei de urbanism - parcele adiacente Flori_ Flori_ Buna ziua, Detin o parcela intravilan curti constructii, cu PUZ expirat in 2016 si vreau sa obtin autorizatie de constructie. Am front la strada si 2 case ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol joegrecu joegrecu Buna ziua, O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar ... (vezi toată discuția)